Related Posts with Thumbnails

berhabuk debu  

Posted by K I R I M A R U~

apabila jari jemari semakin keras untuk menaip
walau baru sebulan meninggalkannya berhabuk
berhabuk debu..

AKU INGIN PULANG....  

Posted by K I R I M A R U~

Kini tiba masanya hati gumbira di hari raya...
bertemu sanak dan saudara mari kita bergembira
(statement diatas adalah intro =)

alhamdulilah bersyukur kehadrat Ilahi dengan limpah kurniaNya , gua da berjaya megharungi selama 4 THN setengah* di kampus ILMU KHAS ni dengan pelbagai pengalaman TO BE A TEACHER...

Gua hanya tinggal lagi setahun (kalau MQA pasKN lalala~~) gua berada di kampus ni...
gua pon x tau la camne la nak jadi sorng cekgu neh * runsing* sebb gua rase lebih enjoy berada di alam student ni * sbb xde guru besar kot + kelas stat lambat + kelas pon rilex* huhu..

tamatnya sem ni beerti gua da tamat utuk sem 6 dan tinggal lagi 2 sem jer..
sedih la plak....

gua berangkat pulang ke hometown langkawi pada malam ni...*LANGKAWIIIII GUA DATANG* gua akan meneruskan mengupdate blog ni.. ikutilah cerita2 dan pengembaraan yang menarik nnt hahaha..

pada member2 gua , bdk2 kelas , geng SHisha , geng JAming pastikan kte mereunion semula keyh...* salah dan silap harap dimaafi* kite sambung taun depan.. lalala~~
terutamanya pada geng segala2nya = bunga = nnt kite jumpe tau... hehe...

dikesempatan ini gUA ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada seluruh warga muslimin dan muslimat dan selamat berkorban ...

*IKLAN* (bapak gua bela banyak lembu, sesiape yang ingin booking utk akikah dan korban majlis perkahwinan , berkhatan , dan lain2 function sile kontek yee)

setakat ni dlu gua coretkan dan bertemu pada post mendatang...
ASSAAMUALAIKUM..




KIRIMARU : tah ape aku taip..

TERTANYA - TANYA  

Posted by K I R I M A R U~

ini adalah jawapan untuk post yang lepas...
ramai sangat yang bertanya tetapi malas mahu komen ..
tidak tahu mengapa...
(aik apsal jadi cam blog ceram plak ni)

jawapannya :

petikan teks tersebut adalah berdasarkan kepada layang - layang ..

hehe sekian....
u/p : thanxs En.David...
"we" (bdk2 masalah pendengan)* will miss u....

TERHIBUR SEKETIKA SEJENAK  

Posted by K I R I M A R U~

mase gua tgh kemas - kemas fail2 bersama2 kotak2 yang bertaburan dalam bilik bagai citer 2012 untuk menyiapkan fail2 untuk MQA tetibe gua ade nampak satu keping kertas yang dah lame terperosok dalam kotak ni..

Membacanya buat gua terhibur seketika..
gua kongsi ngan korang k..

KERTAS SURAT KHABAR adalah lebih baik daripada kertas majalah,dan kalau berlaku di tepi pantai adalah lebih baik daripada berlaku tepi jalan . Lebih baik bermula dengan aksi berlari daripada aksi berjalan. Anda cuba perlu cuba beberapa kali. Ianya memerlukan kemahiran tetapi mudah dipelajari. budak - budak pon bleh rase seronok melakukannya. kalau berjaya , masalah yang berlaku adalah minimum . Burung - burung jarang sekali mendekatinya . ia memerlukan ruang yang luas . air hujan membasahnya dengan cepat . kalau terlalu ramai orang melakukan perkara yang sama , boleh mendatangkan masalah. kalau tiada masalah , ia boleh membawa ketenangan . seketul batu boleh dijadikan sebagai tempat mengikatnya. sekiranya ia patah, anda akan mendapat peluang kedua.


mm cube bc betol2.... ada benda yang tersirat dalam teks ni...apakah maksudnya?
hehehe gua da ade jawapannye...
cubela teka...........
nak tau jawapannye?
follow this blog nex post..
kehkeh.....
cepat2 teka2.....
*angguk2 geleng*

ANUGERAH JUARA LAGU 2009 (SEMIFINAL)  

Posted by K I R I M A R U~



Mggu lepas secara sengaja gua dan Bunga ke Shah Alam untuk berjumpa nagn adinda tercinta sebelum dia memflightkan dirinya balik ke homeTown LAngkawi, selaku abgnya mengirimkan barg2 yang patot dibawa terbang bersama bersama2 segalas nasihat,(ceh cam nak g jauh jerk).

setelah itu adik gua bertindak ala2 sebagai pemandu pelancong kat sekitar Shah Alam. SACC MAll = jumpa, kompleks PKNS = jumpa , PLaza Alam SentRal =Jumpa.
kami tidak sesat lagi seperti kelazimanya setiap kali ke Shah Alam yang PAling Banyak Roundbout kat MAlaysia ni (gua agak) *angguk2

tetiba adik gua bagitau
atin : kat sini la diorang wat live AJL
bunga : semangat* yeke eh bleh la datang minggu dpn (20hb)
gua : angguk2 * g la ambek pas masuk 2
bunga : teruja* bleh ke? jom2 tanya pakgud 2

PAKGAD : muke malas* nnt datang jer.... bisa diatur

gua * garu kepala

seperti yang dirancang setelah surat kebenaran keluar si Bunga telah diluluskan gua berangkat ke Shah ALAM = smpai= tapi lewat sbb masih lagi sesat *sigh*

ternmpak PAKGAD ari tu.. dia angkat tangan..k bleh masuk ...


muke teruja*

masuk2 je gua mmg da x saba nak tggu lagi nak menyaksikan BUNKFACE membuat huru haranya di stage.. mmg menjadi beb tgk live mmg best!!

rata - rata yang membuat huru hara kat stage mmg menjadi...
tapi sedekit kucuwa FAIZAL tAHIR sakit la plak.. xdpt tgk live.. isk3 newey tahniah sheila lu mmg rock.. ilang kuciwa


si BUNGA dapat jgk tgk penyanyi pujaannya Dato SITi secara live = memang beliau teruja =
tahniah DAto siti .. anda mmg power..

bunga yang bercita2 menggantikan cheryl = ker?=P

resultnye?
ape pndapat korang?
bagi gua ok jela tapi cam berat sebelah ke arah penyanyi2 realiti tV jer..
lagu2 biasa jela nak dibandingkan nagn JINBARA.. huahua ..
xpe2 kite cube next time k JIN2 sekalian

da tamat smpat la snap2 ngan bro2 HUJAN ni... cayalah korang!!!!
i like....

noh promot tiket konsert HUJAN secara peribadi =

lagu2 ke final AJL24 = adalah Aku Skandal nyanyian kumpulan Hujan dan Dan Sebenarnya (Yuna), Tak Mungkin Kerna Sayang (Alyah), Aurora (Estranged), Bengang (Akim), Aku Rindu Sayang Kamu (Black), Pakai Buang (Stacy), Masih Jelas (Hafiz), Rindu Terhenti (Tomok), Situasi (Bunkface) dan Cinta Adam & Hawa (Misha Omar).(faizal tahir) bencinta (aizat) kau aku , pergi

Tggu FInal : semua lagu best...



KIrIMAru : memang berbaloi - baloi =P



MQA = FAILING SEMULA  

Posted by K I R I M A R U~

EXAM DA HABES!!!

tiba masanya untuk berpesta bersama - sama fail2 ku yang mane letak tah
dari semester 1 sampai la semester 6..
harap2nye dapat la settlekan sebelum raya haji ni..
isk2...

kirimaru : MQA= nnt kiter kautim ek....

BUkan Ikan BIasa...  

Posted by K I R I M A R U~




hati - hati di lambung ombak....

sabtu lalu seawal jam 9 pg ditemani cik bunga telah bertolak ke sg congkak yang jauh dari ibu kota yang palsu (erm jauh ke?) telah selamat sampai dan memulakan acara berbeku (mmg beku) untuk juadah makan pagi dan tgh hari.

mmg best kalo pegi seawal pagi coz mmg sejuk dan banyak pilhan tempat yang best untk bermandi manda dan memancing..

setelah berjaya melekatkan api gua meninggalkan bunga untuk meneruskan aktiviti pembakaran terbuka tersebut. gua mengambil keputusan untuk memancing!

*MEMANCING... yes best gle sebab gua da lame gian untk memancing yang menjadi hobi gua n kengkawan di LANGKAWI.. disebabkan kegianan ini gua telah berjaya mencari kit2 memancing di sekitar KL ni.

bermodalkan tali tangsi saiz 10paun dan matakail saiz 1/ gua menurunkan matakail dan tangsi sepanjang sejengkal di muara sungai yang sejok gle babon.

umpan pertama yang gua gunakan = jagong bakar

berbaloi = BERJAYA!!! ikan lampam sebesar tapak tangan berjaya gua daratkan.. huhu..




umpan ke 2 yang gua gunakan cacing yang berada di sekitar kawasan tersebut :

BERJAYA!!! == ular air yang sebesar lengan yang berjaya menggigit cacing comel 2...

HAH ULAR AIR?????'

sebaik saja gua menaikkan ular air 2 , gua dah menggigil kepala lutut spontan perkara 2 gua melepaskan kembali tali pancing dengan ular tersebut kedalam air.. pancing 2 gua ikat kat pokok yang berada di kaw. tersebut..

GRRR..... gua naik kedarat... (ambek spek nagn pisau ...nak tgk dgn jelas apakah menatangnya 2)

(bunga memerhati dari jauh)

gua : ade ular laa
bunga : hah?? ular makan cacing ker? (excietd)
gua : budak ni.. ntahla jom la g tgk..
bunga: (ikot = buat2 brani)

setelah sampai gua da nampak tali pancing semakin tegang.. kelihatan bdanya yang mengeliut2 dan bercorak petak2.. kepalanya? telah tersepit di celah batu akibat cuba meloloskan diri..

gua : owhhhhhh........ ni IKAN TILAN laa.....
bunga : ikan ape 2 belut ke ? bleh makan ke?
gua : mmg la dia bleh makan kalo x mati la "dia"
bunga: hurm...

gua mengambil keputusan untuk melepaskan IKAN TILAN tersebut kerana gua agak kegelian disitu.. walaupun ikan ini dikatakan sedap untuk di buat masak padas, di baka.. kalo jual kat cina mmg beharga..

*nseb pnah tgk ikan ni mase kecik2 dulu= ikan tilan dikatakan satu geng dengan belut..*


IKAN TILAN = sangat menarik

*FAKTA* Tilan merupakan ikan predator yang mencari makan di malam hari, seringkali tidak bisa bertoleransi dengan ikan lain dan senang menyendiri. Ikan ini hidup di substrat berpasir atau yang berlumpur dan lebih menyenangi daerah dengan intensitas cahaya yang rendah dengan suhu 24 – 280C dan pH 7.Tilan dapat ditemukan terutama di sungai bagian hilir.



gua terus meletakkn pancing dan terus menjadi pelatipus di dalam air..
bermandi manda dan lampam fresh menjadi hidangan.


KIRIMARU* = sangat teruja .. kenagan pancing - pancingan..=)

UPLOADED  

Posted by K I R I M A R U~




YA AKU KEMBALI DENGAN GAMBA AKTIVITI TERKINI
*SESI JAMMING KE -2
* SESI PERBINCANGAN DI Q BISTRO MEMUTUSKAN NAMA KUMPULAN BAND TERHANGAT = KUMPULAN BANDTEN THE PRINTER
*JUDUL LAGU BARU = MIKESUKREN =MIKE YANG BUSUK ADA KAREN=



pok kri , kirimaru , pok mai n pok ja
gua sambung nnt la k..

P/s = mmg ss

EXAM!!  

Posted by K I R I M A R U~

STUDY BAGAI NAK GILA
TAK TIDO MALAM MACAM GORILA
TAPI BAWAK TOYOL TUA
CAMNA NI ANDA SEMUA?


ERM........

MAKAN MALAM MANTAN JPP IPGM ILMU KHAS  

Posted by K I R I M A R U~

SETELAH 2 TAHUN GUA MEMEGANG JAWATAN DALAM BIRO PENERBITAN GUA BERASA AGAK BERPUAS ATI DALAM PENGLIBATAN GUA DALAM ORGANISASI NI YANG DIPENGERUSIKAN OLEH SDR EHSAN OUM YANG BEST!! (erm best ke? kui3)


kini hanya tinggal sejarah dan juga pelapis yang gua harapkan dapat meneruskan perjuangan yang belum selesai. Pelapis ini adalah bekas AJK gua masa gua memegang jawatan pengerusi biro penerbitan dulu..

to FATIN and ZEPI
*teruskan perjuangan...
*sila habiskan stok kertas dalam simpanan stor maktab cam yang gua ajar korang dulu
*sila abiskan ink2 kat hep....
*jagn lupa publishkan work korang kat satu maktab k....

makan malam diadakan sempena mengenang kembali penglibatan MANTAN2 JPP yang dulu dan sesi serah tugas .

tempat : teratai palace
masa : 8.30 dulu
tarikh : mnggu lepas

JAMMING YANG SEMAKIN MENJADI =P  

Posted by K I R I M A R U~


TEMPAT :
OWN JAMMING STUDIO ( TMN TEN LA)

KENDERAAN :
POKMAI

AHLI PEMUZIK :
:POKJA ( VOKALIS + RYTHM)
:POKKRI ( LEAD*)
:POKMAI ( BASSIS *)
: KIRIMARU ( DRUMMER)
*SUBJECT TO CHANGE

MASA :
PAS JE ABES KLAS CIK MESS... KOL 5 RABU LALU

RM :
1 JAM = RM 15 JER

SESI JAMMING BERLAKU SEKITAR SEJAM SAJA


MASING2 TELAH MENUNJUKKAN BAKAT YANG TELAH LAMA TERPENDAM

LAGU YANG CAM BEST TELAH KTEORANG PERFOM:

*MUNAJAT CINTA - THE ROCK = DHANI

* NIDJI - BIARLAH


LAGU MUNAJAT CINTA NI BEST JGK LA.. POKRI YANG PERKENALKAN DAN TELAH MEMBLOOTH BDK2 BAND SUPAYA DAPAT HAYATI SUMBANGSARANNYA..


Intro: G

G D
Malam ini ku sendiri

Em D
Tak ada yang menemani

C G
Seperti malam-malam

D G
Yang sudah-sudah

G D
Hati ini selalu sepi

Em D
Tak ada yang menghiasi

C G
Seperti cinta ini

D G
Yang s’lalu pupus
[Lirik & Kord The Rock: Munajat Cinta – liriklagumusik.com]

G D
Reff: Tuhan kirimkanlah aku



Em D
Kekasih yang baik hati

C G
Yang mencintai aku

D G
Apa adanya…

Int: G

G D
Mawar ini semakin layu

Em D
Tak ada yang memiliki

C G
Seperti aku ini

D G
Semakin pupus

Kembali ke: Reff

Interlude: G D Em D C G D G

Kembali ke: Reff (2x)

TGGU SESI JAMMING KEDUA -- GUA LETAKK GAMBAR

SAPE ADE BRAN NAK JOIN?

TP TGK JELA HUHU


















JANGAN MENGATA !!!!!!!!!  

Posted by K I R I M A R U~

"Apabila Islam mengharuskan orang untuk menyatakan keburukan orang lain, orang yang tidak faham atau kurang ilmu serta tidak bertanggungjawab akan mudah menggunakan alasan ini untuk mengumpat. Perbuatan ini lebih menjurus kepada memporak perandakan orang ramai daripada mengundang kebaikan dan keadilan. Dua dosa diperolehi walaupun bermula dengan niat baik iaitu hanyalah untuk mengelakkan penderitaan atau kemaslahatan orang ramai."

Gua memilih entri bercorak sedikit keagamaan dengan tujuan untuk mengingatkan diri gua sendiri ( terutamanya ) dan rakan2 pembaca sekalian..
bermulanya dengan mengumpat dan mengata perkara yang sebenarnya adalah sekecil2 semut akan menjadi sebesar arapaima gigas (sejenis ikan terbesar ).

yang bestnya perkara2 yang diumpat dan dimengata ini akan berpatah balik kepada kita percaya atau tidak ?

jika tidak kena kepada kita pun nescaya terkena pada anak -anak kita kelak..

contohnya
( mengumpat)

mamat : eeee korang tau x aku tgk peah 2 kan jalan - jalan ngan pakwenye siap pegang2 tangan lagi
muin: ish yeke .... nescaya nerakahlah tempatnya

mamat: aah same cam cerita anjing dengan manusia 2 kan..

sebulan kemudian mamat dapat kenal nagn sorang awek baru .
cam biasa perkenalan adam dan hawa telah melanjutkan perhubungan sehingga betahun sudah berlalu.
mamat telah berjaya berjalan - jalan sambil memegang tangan aweknya secara tidak sengaja atau tidak sengaja samaada sedang bergambar atau sebagainya

contoh..
(mengata)

kurno : woi mangkok f**k s**t btol diorang ni tau x merokok ni haram... cam bangkai je seko2...

*padahal abangnya seorang perokok dan ustaz dikawasanya juga seorang perokok tegar. anak2nya juga perokok kelak.



Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud: “Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat itu lebih berdosa daripada zina. Sesungguhnya orang melakukan zina, apabila dia bertaubat, Allah akan menerima taubatnya. Dan sesungguhnya orang yang melakukan umpat tidak akan diampunkan dosanya sebelum diampun oleh orang yang diumpat” (Hadis riwayat Ibnu Abib Dunya dan Ibnu Hibbad).


Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan buruksangka (kecurigaan), karena sebagian dari buruksangka itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah menggunjingkan satu sama lain. Adakah seorang diantara kamu yang suka memakan daging saudaranya yang sudah mati? Maka tentulah kamu merasa jijik kepadanya. Dan bertakwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah Maha Penerima Taubat lagi Maha Penyayang.(QS 49:12)

Sabda Rasulullah S.A.W. “wahai orang beriman dengan lidahnya tetapi belum beriman dengan hatinya! Janganlah kamu mengumpat kaum muslim, dan jangan lah kamu mengintip-intip keaibannya. Sesungguhnya, sesiapa yang mengintip keaiban saudaranya, maka Allah akan mengintip keaibannya, dan dia akan mendedahkannya, meskipun dia berada dalam rumahnya sendiri” (Hadis riwayat Abu Daud)


kirimaru : satu jari tuding empat berbalik kepada kita

BAJET BAJET = HADIAH =  

Posted by K I R I M A R U~

dapat ke kiter?

CUKAI

  • Pelepasan cukai pendapatan individu dinaikkan kepada RM9,000 daripada RM8,000.

    Pengurangan kadar cukai maksimum individu daripada 27 peratus kepada 26 peratus.

  • Pelepasan cukai langganan jalur lebar sehingga RM500 setahun pada 2010 hingga 2012.

KAKITANGAN AWAM

  • Bayaran khas RM500 kepada penjawat Gred 41 hingga Gred 54 serta pesara wajib kerajaan pada Disember ini.
  • Pinjaman pembelian komputer setiap tiga tahun berbanding lima tahun sekali sekarang.

RUMAH

  • 74,000 unit rumah kos rendah disediakan untuk disewa kepada rakyat pada 2010.

KWSP

  • Skim Simpanan Persaraan 1Malaysia diuruskan oleh KWSP untuk yang tiada pendapatan tetap termasuk pemandu teksi, petani dan penjaja. Setiap RM100 caruman, kerajaan menyumbang 5 peratus tertakluk kepada jumlah RM60 setahun.
  • Pelepasan cukai individu untuk caruman KWSP dan premium insurans hayat dinaikkan RM1,000 kepada RM7,000.
  • Caruman KWSP dinaikkan semula kepada 11 peratus.

KWSP

  • Skim Simpanan Persaraan 1Malaysia diuruskan oleh KWSP untuk yang tiada pendapatan tetap termasuk pemandu teksi, petani dan penjaja. Setiap RM100 caruman, kerajaan menyumbang 5 peratus tertakluk kepada jumlah RM60 setahun.
  • Pelepasan cukai individu untuk caruman KWSP dan premium insurans hayat dinaikkan RM1,000 kepada RM7,000.
  • Caruman KWSP dinaikkan semula kepada 11 peratus.

PENDIDIKAN

  • Menukar pinjaman PTPTN kepada biasiswa bagi pelajar mendapat ijazah kelas pertama.
  • 30 pelajar terbaik menerima Biasiswa Nasional di universiti tersohor.
  • Pakej ‘netbook’ termasuk perkhidmatan jalur lebar dengan bayaran RM50 sebulan untuk dua tahun.
  • Diskaun 50 peratus perkhidmatan kereta api jarak jauh kepada pelajar dengan kad diskaun pelajar 1Malaysia.
sumber : utusan malaysia

SEKITAR MAJLIS KONVOKESYEN  

Posted by K I R I M A R U~

selepas tamatnya majlis konvokesyen dak fatin kami terus memplanningkan keadaan family yang sudah terplanning untuk meneruskan agenda yang seterusnya . my mom selaku penshopper yang amat terkenal mencadangkan untuk meneruskan perjalanan ke NILAI 3 untuk membeli barangan yang dikatakan murah - murah . saya tidak mengambil port dalam senarai harga yang dikatakan murah dan tidak tahu menahu dalam pembelian barang2 rumah di NILAI ini. saya menjalankan tugas sebagai pemandu sahaja..teett.. selepas berkonvo kami berkonvoi pulak sebanyak 3 bijik kereta menuju ke NILAI..

thanxs alot to my BUNGA coz sudi mengikut kami berjalan2 dan kelihatan BUNGA agak sedikit kekok pada pertemuan pertama ngan my family.. then after 3 hours ago kelihatan gembira dan mesra disitu.. (Pandai2lah ye.. hehe) coz my family ni yang jenis banyak bercakap (ramah tamah) ditambah plak dengan saudara mara dan sepupu sepapat yang dikategorikan dalam family YO-YA HO-HA.

my parents tiba di KL pada ari rabu sehari sebelum berlansngnya majlis konvo. datang dengan 2 beg balik dengan 5 beg... aIK??? hehe xpe Hariz (adik bongsu) ade bleh tolong angkatkan.

selepas berjaya mencari dan menemui barangan yang dikehendaki kami pulang dengan tujuan ke putrajaya( untuk menginap di hotel kak lang ) dan diriku yang telah berjaya menyesatkan perjalanan tersebut..

trut trut trut.....(calling)
"kak lang : woi hangpa ikot jalan mana"
"diriku : alamak k.lang x nampak keta hangpa la tdi keta banyak sangat"
"kak lang : laa hang ni . . cari exit kuag ke Bangi "
"kak lang : alamak kami da tlepas daaaaaaa "
abah menyelah : jmpe kat shah alam la, kite makan kat situ
"diriku : mengikut percakapan boss"
"kak lang : orait jumpa sana "

meneruskan perjalanan ke shah alam = tujuan = anta atin pulang..

=agenda berubah=

lepas makan d kedai NURUL IZZAH ( warung kita= astro prima ) masing - masing melalui fasa meletihkan diri dan kami pulang ke hotel kak long = kinrara = PUCHONG..



heepy familyy


Align Center"jangan laa.. ni mimi(anak sedare ) punye laa"

gamba2 kejadian hari tersebut kini berada di langkawi.. x banyak gambar yang berjaya dirakam melalui h/p ku kerna beteri kong.. harap maklum.


kirimaru : keletihan yang menyeronokkan..

KONVOKESYEN KE 71 UITM SIDANG KE 11  

Posted by K I R I M A R U~

Pada 22hb Okt yang lalu telah berlansung satu majlis yang gilang gemilang yang berpusat di Uitm kampus Shah Alam dimana seramai lebih seribu( tah betol ke x..tp cam ramai jer) siswa dan siswazah telah berjaya menamatkan pengajian mereka dalam bidang masing2 dengan menggenggam ijazah dan diploma masing - masing la.

Salah seorang graduan ialah Adik saya yang FATIN FAKHIRA ANUAR yang berjaya bertungkus lumus menamatkan pengajiannya dalam bidang diploma 4 polimer textile selama 3 tahun. Dia kini menyambung pengajiannya ke peringkat ijazah dalam bidang yang sama dan bercita2 membuka kilangnya sendiri.=( ske ati aku jek)

ucapan dasar dari abangnya = mengucapkan tahniah diatas kejayaan demi kejayaan yang dicipta oleh en fatin. Abang punyr konvo lambat lagi... adik dulu konvo huhuhu.... pastikan konvo seterusnya pakai selempang k!!!

Neway teruskan usaha dan semoga menjadi yang terbaik diantara yang terbaik!!
imposible is nothing..
k syabas dan tahniah..!!
me and adik (fatin fakhira)

(gamba lain dalam proses kerna kemera nikon d5000 telah dibawa pulang ke langkawi)

Request korang aku tunaikan  

Posted by K I R I M A R U~

bukan geng ziffy taw...
"weh fuckh xpekan aku letak gamba ni.. mak ko x tgk kan...lalalla"


member seusia bersama...
aku da letak gamba korang wei..
jgn lupa shisha cap apple untuk pertemuan seterusnya...
lallalalallala~

gamba blik yang baru dedesign  

Posted by K I R I M A R U~








kat sisi....  

Posted by K I R I M A R U~

hari yang sungguh penat di deepavali..
semalam telah bercongkak bersama bunga
walaubagaimanapun ikan yang kami ingin tangkap tidak berjaya kami temui
setelah berasa penat disitu kami pon pulang ke kg masing2..

PHOTO JOURNEL  

Posted by K I R I M A R U~



SELAMAT HARI RAYA 6

cam BAGOS.....  

Posted by K I R I M A R U~

Pengarah Kajian Sosiologi Indonesia, Khairudin Harahap berkata, statistik menunjukkan terdapat 10,000 wanita Indonesia telah mendaftar dengan agensi-agensi pekerjaan di negara mereka untuk mendapatkan peluang bekerja sebagai pembantu rumah di Malaysia.

Beliau berkata, rakyat Indonesia itu yang benar-benar memerlukan pekerjaan bagi menyara keluarga tidak boleh menunggu terlalu lama untuk memasuki negara ini.

Katanya, dalam keadaan terdesak begini, mereka mudah termakan pujukan tekong-tekong agar memasuki Malaysia secara haram.

"Hampir tiga bulan kerajaan Indonesia membekukan pembekalan pembantu rumah republik itu ke Malaysia.

"Sepanjang tempoh itu, seramai 10,000 wanita Indonesia sudah mendaftar untuk menjadi pembantu rumah di sini dan mereka ini benar-benar memerlukan pekerjaan kerana majoritinya miskin," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.


cube korang pikir , golongan rakyat indonesia kat sana menghina , mengutuk , mencaci , memusnahkan orang2 malaysia dengan mcm2 agenda taik diorang...

tapi 2 la , tempat yang diorang hina ni la tempat untuk mencari rezki demi mengeyangkan perot busuk diorang jgk....

korang bleh lawat geng blog kite jgk kat http://www.buaya-merah.blogspot.com/
tgk la ape diorang wat... thanks buaya merah 4 sharing...=)

perhatikan , analisis , selesaikan.........

any comment?

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN  

Posted by K I R I M A R U~


Hampir kesemua blog2 yang aku follow entry baru2 ni kesemuanya berkaitan dengan raya....


so mmg mood raya pon kan ... setahun hanya sekali =)


so sebelom aku memflightkan diri ke rumah ayahanda dan bonda izinkan aku mengucapkan



SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN


KEPADA SEMUA KAWAN2 BLOGGERS SEKALIAN..


ANDAI ADA YANG TERASA HATI DENGAN KAHADIRAN AKU MENGGANGGU HIDUPMU


BERJUTA KEMAAFAN KU PINTA...


tak kira lah dari hujung header hingga ke footbase(amende ni) aku menghulurkan cursor dan keyboardku


maaf dipinta...


sekian


post akan bersambung di lepas raya yang nyata


JAGA DIRI HIASI PERIBADI

ACARA BERBUKA PUASA  

Posted by K I R I M A R U~

ACARA :
BERBUKA PUASA PERDANA KELAS G 6 .3

TEMPAT :
PROMTIP THAI BBQ AND SEAFOOD , BANDAR SRI PERMAISURI

TEMA :
BUSANA MELAYU

MASA :
6.30 - 8.00 P.M

VVIP JEMPUTAN :
ENCIK RAZAK DAN KELUARGA (TUTOR TERBAIK )

TENTATIF :

BACAAN AYAT2 SUCI ALQURAN DAN TAHLIL O USTAD NAZMI

UCAPAN TUTOR TERBAIK 2009

STANDBY UNTUK MAKAN DGN LAHAPNYA.

TARAWIKH MENGIKUT TEMPAT KEDIAMAN MASING2

TIDUR LENA  

Posted by K I R I M A R U~

tidur lena
jika
melayu bangun
dari
tidur yang lena

PERLUKAH KITA SAPU DIORANG SEMULA??  

Posted by K I R I M A R U~

Selasa lalu, sekumpulan rakyat Indonesia melakukan gerakan provokasi 'Sapu Orang Malaysia' di Jalan Diponegoro, Jakarta.

Dalam demonstrasi tersebut, penunjuk perasaan yang bersenjatakan buluh runcing menahan kenderaan dan bertanya identiti mereka bagi mengesan rakyat Malaysia ekoran isu berbangkit berhubung tarian Pendet.

Sementara itu, Dr. Mahathir berkata, kerajaan Malaysia perlu berhubung dengan kerajaan Indonesia untuk meminta kerjasama supaya sentimen itu dihentikan.

Beliau berkata, perkara yang kecil itu tidak sepatutnya menyebabkan hubungan yang baik selama ini menjadi rosak.

"Sebenarnya perkara ini remeh sahaja, bukan perkara besar. Dia kata kita curi lagu, curi tarian, itupun bukan kita yang buat, orang lain buat," katanya.


APABILA GUA MEMBACA ARTIKEL NI ..
TETIBA JANTUNG GUA BERGERAK SEPERTI KUDAKU LARI GAGAH BERANI


KITA ( MALAYSIA ) SEPERTI Tun Ucapkan > kita tidak mencuri pon lagu2 atau tarian2 pendet jaddoh yang pape tah dan pihak lain yang mengeksploitasi bende2 ni.
yang kesiannya warga Malaysia kat sana la..

helloo... kita(MALAYSIA) kat sini banyak lagi la tarian2 tradisional... yang best2 lagi meletop....

kekwa = malas
puncanya..
orang yang yang mengeksploitasi bende2 ni pon satu
cariklah tarian kuda kepang ke makyong ke mcm2 lagilah
ape korang rase ??
cube komen sket..

APE EK ENTRY KALI NI...  

Posted by K I R I M A R U~

Da lame la x post rasa begitu janggal sekali ..
maklumla minggu2 yang sangat sibuk sedang menjalari diriku ini..
time kesedaran watu berlalu pada jam 12 malam..

tgk2 jam "alamak dah pkol 12 a.m laa..."
ape yang aku sempat buat ??
badan penat mate ngntok..

benda yang sepatotnya aku buat..

1) kerja pn madinah
2) Pdk yang semakin x tau arah tujunya
3) kerja BM en Hasizan Lawyer kelas g6.3 "( saya failed disitu para pelajar)"
4) kemaskini fail praktikum yang mane ntah duduknya.

tapi yang aku buat :

1) g bazar (penting beb ) berjam2 lamenye
2) balik tarawikh makan moreh sambil chating nagn pak imam (penting 2 beb )
3) balik bilik lepak mengumpat habis2an bersama ahli kelab(sbb siang berposa)
4) dok kemas bilik yang mmg x pernah kemas walaupun dikemas berulang kali dikemas

internet plak baru ok..

xpela wat la slow2... kata bunga..
jangan asik dok berangan jek..


sekian jumpa lagi..
nak g bazar... hahahhambar...
daaa..

JOM TAMBAH PENDAPATAN DENGAN KERJA NI  

Posted by K I R I M A R U~

ANDA DIJEMPUT HADIR TANPA SEBARANG PENGECUALIAN

KEKOSONGAN JAWATAN:
A. Ahli Syurga Dari Awal.
B. Ahli Neraka Dari Awal.
C. Ahli Neraka Sementara Kemudian Akan Dilantik Jadi Ahli Syurga.

EMPAT GANJARAN LUMAYAN (khas untuk jawatan A):
1. Nikmat kubur.
2. Perlindungan di Padang Mahsyar.
3. Keselamatan Meniti Titian Sirat.
4. Syurga yang kekal abadi.

TARIKH TEMUDUGA:
Bila-bila masa secara adhoc bermula dari saat membaca iklan ini.

LOKASI TEMUDUGA:
Di dalam kubur (alam barzakh).

KELAYAKAN:
Anda tidak perlu bawa siji-sijil.
Anda tidak perlu bawa pingat.
Anda tidak perlu bawa wang atau harta (yg banyak).
Anda tidak perlu berparas rupa yg cantik, hensem atau berbadan tegap atau seksi.
Sila bawa dokumen asal Iman dan Amal.

PANEL/PENEMUDUGA:
Mungkar dan Nakir.

ENAM SOALAN BOCOR:
1. Siapa Tuhan anda?
2. Apa Agama anda?
3. Siapa Nabi anda?
4. Apa Kitab anda?
5. Di mana Kiblat anda?
6. Siapa Saudara anda?

CARA MEMOHON:
Anda cuma perlu menunggu penjemput yang berkaliber untuk menjemput anda. Ia akan menjemput anda
pada bila-bila masa saja (mungkin sekejap lagi). Ia akan berlembut kepada orang-orang tertentu dan akan
bengis kepada orang-orang tertentu. Ia diberi nama Izrail.

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM TEMUDUGA TERTUTUP INI:
Hadis hasan yang diriwayatkan oleh Ahmad Hanbal, yang bermaksud begini:
Sabda Rasullah SAW: "Sesungguhnya apabila jenazah seseorang itu diletakkan di dalam kuburnya, se
sungguhnya jenazah itu mendengar suara terompah kasut) orang2 yang menghantarnya ke kubur pada
saat mereka meninggalkan tempat itu. Jika mayat itu seorang muslim, maka solat yang dilakukannya
ketika beliau masih hidup di dunia akan diletakkan di kepalanya, puasanya diletakkan disebelah kanan
nya, zakatnya diletakkan di sebelah kirinya dan amalan kebajikan daripada sedekahjariah, silaturrahim,
perkara kebajikan dan ihsan diletakkan dihujung dua kakinya.

Ia akan didatangi malaikat dari aras kepala, maka solat itu berkata kepada malaikat : dari arasku tidak ada
jalan masuk. Kemudian malaikat berpindah ke sebelah kanan, maka puasa berkata kepadanya : dari arasku
tidak ada jalan masuk. Kemudian malaikat berpindah kesebelah kiri, maka zakat berkata kepadanya : dari
arasku tidak ada jalan masuk. Kemudian di datangi dari arah kedua hujung kakinya dan berkatalah amal-
kebajikan : di bahagianku tidak ada jalan masuk. Maka malaikat berkata kepadanya : Duduklah kamu.
Kepadanya (mayat) memperlihatkan matahari yang sudah mula terbenam, lalu malaikat bertanya kepada
mayat itu : Apakah pandangan kamu tentang seorang laki-laki (Muhammad) yang kamu dahulu sentiasa ber
cakap tentangnya; dan bagaimana penyaksian kamu kepadanya? Maka berkata mayat itu : Tinggalkan aku
sebentar, aku hendak sembahyang. Maka berkata malaikat : Sesungguhnya engkau akan mengerjakan solat
(boleh saja solat) tetapi jawab dahulu apa yang kami tanya ini. Apakah pandangan kamu tentang seorang laki
-laki Muhammad) yang kamu dahulu sentiasa bercakap tentangnya; dan bagaimana penyaksian kamu kepada
nya? Maka berkata mayat itu: Laki-laki itu ialah Nabi Muhammad saw dan aku naik saksi bahawa nabi
Muhammad saw itu ialah pesuruh Allah yang membawa kebenaran daripada Allah Subhanahu Wata'ala. Maka
malaikat berkata kepada mayat itu : Demikianlah kamu dihidupkan dan begitu juga kamu dimatikan dan dengan
demikian juga kamu dibangkitkan semula diakhirat insya'Allah. Kemudian dibuka baginya satu pintu syurga,
maka dikata padanya itulah tempat kamu dan itulah janji Allah bagi kamu dan kamu akan berada di dalamnya.
Maka bertambahlah gembira mayat itu. Kemudian dilapangkan kuburnya seluas 70 hasta dan disinari cahaya
baginya"

Nampaknya pertahanan kita perlu kuat dari semua aras (kepala, kanan, kiri dan hujung kaki).!

Sila war-warkan tawaran jawatan kosong ini kepada semua sahabat.

Wallahu-a'lam. Semoga berjaya dlm temuduga ini....

CAM BEST IKLAN NI SO AKU PON COPY DARI BLOG SORANG BRO NI
SEMOGA RAMAI2 MENDAPAT SEDIKIT MANFAAT DARINYA..
http://blog-gaara.blogspot.com/..
THANXS

KERJA+ WORK + ASGNMENT =  

Posted by K I R I M A R U~

selepas tamatnya sebuah praktikum akan berlaku lah semula rutin2 harianku sebagai seorang pelajar untuk mengabihkan segala-mala kerja2+asgmnent yang x pernah putus2 semenjak bergelar seorang pelajar ni.. biasala tu kan...nama pon pelajar yang sedang belajar..


xpelah lagi setaun beb!!!

x saba nak mengabihkan sisa2 hidup di sebah institusi pengajian
tapikan laen plak ngan org yg dah bekerja...
seronok lagi kalo zaman2 belajar..
biasala lumrah kehidupan manusia...

MERDEKA MERDEKA MERDEKA  

Posted by K I R I M A R U~

Penjajahan Jepun di Tanah Melayu merupakan satu turutan pertempuran yang singkat tetapi sengit dan merupakan satu detik perubahan antara pemerintahan daripada orang putih (British) kepada pemerintah Jepun. Ini merupakan konsep baru yang tidak pernah terlintas dalam pemikiran orang-orang Melayu umum — pemerintahan oleh bangsa lain selain daripada mereka yang berkulit putih — sebelum ini. Pertempuran ini membabitkan tentera negara-negara Komanwel, terdiri daripada British, India, Australia dan penduduk Melayu dari pasukan Negeri-negeri Melayu Bersekutu, dengan Tentera Empayar Jepun bermula dari 8 Disember 1941 sehingga 31 Januari 1942 semasa Perang Dunia II.W

Penjajahan Jepun di Tanah Melayu bermula apabila Tentera ke-25 menyerang Tanah Melayu pada 8 Disember 1941. Tentera Jepun melancarkan serangan serangan amfibi (amfibious assault) di pantai utara Tanah Melayu di Kota Bharu dan mula maju kebawah ke pantar timur Tanah Melayu. Ini dilakukan bersama dengan pendaratan di Pattani dan Singgora di Thailand, di mana mereka bergerak keselatan melalui jalan darat menyeberangi sempadan Malaysia-Thailand untuk menyerang sebelah barat Tanah Melayu.
http://www.kbistari.uum.edu.my

TELAH BERJAYA DIHAPUSKAN PENJAJAHAN2 YANG HAMPIR MERANAPKAN TANAH MELAYU INI DENGAN BERSATUNYA ORANG2 TERDAHULU TNPA MENGIRA PANGKAT AGAMA KAUM DAN BANGSA.

PENJAJAHAN DARI SEGI MINDA MASIH BELUM SELESAI..

"Tidak Semuanya Indah Apabila Berjaya"
SEMOGA NEGARAKU TERBILANG
KIBARKAN JALUR GEMILANG

SEMALAM ADALAH KENANGAN, ESOK ADALAH BAYANGAN  

Posted by K I R I M A R U~

Pertamanya saya selaku wakil kepada guru – guru praktikum di sini ingin mengucapkan jutaan terima kasih yang tidak terhingga kepada pihak sekolah kerana membenar dan menerima kami untuk melakukan amalan profesional/ praktikum di sekolah ini.
Sepanjang dua bulan kami disini banyak pengajaran dan pembelajaran serta ilmu dari segi dalam bilik darjah mahupun luar bilik darjah kami dapat timba dari guru- guru yang berpengalaman serta guru – guru cemerlang di sekolah ini. Tidak terlupa juga kepada guru pembimbing kami yang banyak memberikan idea , sokongan moral , serta sumbangan selama kami berpraktikum disini

Ada banyak perkara disini adalah yang kali pertama yang kami pelajari contohnya pengelolaan sukan tahunan bagi sekolah SKPK bagaimana untuk membuat balapan , aktiviti – aktiviti untuk cacat penglihatan dan sebagainya. KAMI JUGA BERASA SUNGGUH BERTUAH KERANA KAMI DIBENARKAN UNTK MENGINAP DI ASRAMA SKPK KERANA INILAH PENGLAMAN KAMI UNTUK BERGAUL DENGAN LEBIH ERAT DAN MESRA DAN MEMAHAMI DENGAN LEBIH MENDALAM LAGI TENTANG DUNIA KANAK- KANAK KHAS. Ilmu- ilmu yang berguna dan bermanfaat ini akan kami gunakan apabila kami bergelar guru kelak. Insyaallah .
Persekitaran sekolah , guru – guru serta staf – staf sokongan yang harmoni, mesra dan sporting menyebabkan kami tidak menyedari bahawa tempoh praktikum disini berlalu dengan begitu pantas.

Jasa baik dari pihak sekolah kami tidak akan lupakan dan akan menjadi kenangan yang terindah buat kami.



Saya mewakili rakan-rakan seperjuangan ingin memohan maaf di atas kesalahan / kesilapan, terlanjur BERBICARA , BEGURAU TIDAK SEMENA2 termakan , terminum, terKASAR BAHASA, sepanjang kami berpraktikum disini selama 2 bulan ini. Berjuta kemaafan dari kami. Kalau ada jarum yang patah jangan disimpan dalam peti, kalau ada silap dan salah jangan disimpan dalam hati. Kami budak baru belajar salah dan silap harap dimaafkan

Izinkan saya menyampaikan beberapa rangkap pantun untuk kita bersama:

Anak lembu di tepi bukit,
Berjalan beriring berkawan- kawan,
Berbuat baik walaupun sedikit,
Tetap dikenang budimu tuan.

KALAU ADA SUMUR DILADANG
BOLEH KAMI MENUMPANG MANDI
KALAU ADA UMUR YANG PANJANG
BOLEH KITA BERJUMPA LAGI

selamat berpuasa  

Posted by K I R I M A R U~

selamatt berpuasa muslimin muslimat dengan penuh keimanan dan ketaqwaan
semoga diberkati Allah S.WT

moga ramadhon kali ini penuh makna...

minggu terakhir disekolah  

Posted by K I R I M A R U~

da minggu las dah pon...
best...
bye!!

selamat ulang tahun..=)  

Posted by K I R I M A R U~

skpk seremban 5 kuning  

Posted by K I R I M A R U~

PERHIMPUNAN YANG AMAT TA*K  

Posted by K I R I M A R U~

ADEGAN SUNGGUH MEMALUKAN...

TEMPAT : PUSAT BANDAR K.L

SEMALAM 1 OGOS 2009 GUA N BUNGA JALAN2 SEKITAR K.L
KEADAAN K.L SUNGGUH KELAM KABOT DENGAN RIBUAN MANUSIA
ENCIK POLIS DAN ENCIK JPJ SANGAT RAMAI DISANA SINI

M : NAPE EK HARI NI CAM KELAM KABOT JE
F : AAH EK.. OW HAA ADE PERHIMPUNAN MANSUHKAN I.S.A 2 LAA
M : OH SUNGGUH X AMBIK PORT
F : BETOL3
M : JOM KITE BALIK LA...
F : SANGAT SESUAI

CERITANYA :

tindakan kumpulan tertentu yang didalangi pembangkang mengadakan demonstrasi bagi membantah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) di ibu negara, tidak lebih daripada bermotifkan politik.

Menurut Perdana Menteri, tindakan tersebut jelas tidak memberi apa-apa makna kepada negara dan hanya menimbulkan kesusahan kepada warga kota.

Tambahan pula katanya, kerajaan sememangnya sedang membuat kajian semula ke atas akta itu dan kini dalam proses mendapatkan maklumat timbal balas daripada masyarakat dan kumpulan tertentu.

"Jadi, demonstrasi ini tak perlu dan demonstrasi seperti ini akan hanya menimbulkan kesusahan kepada warga kota." - PM MALAYSIA-


SO kita sama2 la berfikir yang mana baik dan yang mana buruk..

gua bukan bagi pihak mana2 parti kat Malaysia ni..

gua tau semua parti politik dalam malaysia ni nak tunjukkan kehebatan masing - masing

semuanya bagos...... nak majukan malaysia, nak mengangkasakan malaysia , malaysia untuk semua..

tapi buat la perkara ni secara profesional...

padahal benda ni bukan benda yang baru!

dulu pengecut? skarang brani?

cina , india bertepuk tangan...

melayu????

melayu??? pikir la sendiri


''Seperti yang dinyatakan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bahawa perjuangan kita belum selesai kerana pelbagai cabaran contohnya dari sudut sosial, ekonomi dan politik belum selesai," - TPM -

JANGAN KAU LEPAS  

Posted by K I R I M A R U~

Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu

Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah bahagia
Ku takkan pernah merasakannya
Bila kau tak di sini
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah sempurna
Ku takkan pernah merasakanmu
Bila kau tak di sini
oh..

Izinkan aku berlutut mengharap kau tuk kembali
Izinkan aku berharap dirimu kembali
Dan kembali
Dan kembali lagi

Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu
Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu

Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah bahagia
Ku takkan pernah merasakannya
Bila kau tak di sini
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah sempurna
Ku takkan pernah merasakanmu
Bila kau tak di sini
oh..

Izinkan aku berlutut mengharap kau tuk kembali
Izinkan aku berharap dirimu kembali
Dan kembali
Dan kembali lagi


Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu


BEST BANGAT LAGU NEH..

TORAI LA DONGAR

=)





Port Dickson  

Posted by K I R I M A R U~

kami bersama kawan - kawan telah bersama -sama menghabiskan masa di port dikson pada ahad yang lalu kerna di kuala lumpur sedang mangalami wabak virus yang sangat bahaya untuk den bersiar2 disana.. hahaha padahal ado kejo...

den bersamo2 kwan2 den iaitu redobun , sir zul , and den (((!!!peringatan untuk yang berkenaan!!!tiada wanita ikut bersama tau!!!))) telah bersatu padu bersama- sama mengharung bayu port dikson dikala tongah hari eden bergorak ke sano....



sekian utuk post ni

DI MANA BUMI DI PIJAK DI SITU LANGIT DIJUNJUNG  

Posted by K I R I M A R U~


Dimana bumi dipijak di situ langit dijunjung.......
begitulah ungkapan yang sesuai yang aku patut laungkan pada sesi friendly football antara Manchester United vs MAlaysia ... walaupun aku seorang fanatik kelab gergasi ini >> M.U namun Malaysia tetap dihati..=)
walaupun aku x sempat untuk menyaksikan rematch perlawanan ini aku tetap akan support negara tercinta ini walaupun sudah mengetahui keputusan perlawanan.


aku bertolak ke seremban pada petang ini kerana ingin meneruskan perjuangan yang masih belum selesai. harapan ku pada mu Malaysia ekau torai la sehabis baik...
sama ada M.U beri muka atau tidak ekau torai je...

nasib baik ekau menang... nasib x baik ekau kalah... papehal gua support lu!!!!!!!

kasot pon gua bli ikut tema kerana mu Malaysia


ape yang penting???????/
kerjasaaaaaamaaaaaaaaa....

yang penting lagi...
petang ni gua akan menyarung Jersi Malaysia Poie Soromban..

hobin Jang Hobin!!!!!!!!!!

RanCangAn PengAjAran haRian  

Posted by K I R I M A R U~

aku sangat malas
nak wat Rph
pratikum akan menjadi indah
jika TAnpa Rph
aku Akan menjaDi Naga Pada setIap malam
tanpa Rph...

Rph ...
Aku haRap Kau akan Tabah..
Setabah Naga di Senawang...
Walaupun Naga itu dari Seberang
Aku tetap kena wat RPh..
Untk Mengplikasikan ilmu di dada
bukan hanya untuk di observe
Chong, tengku Nizam, Raja ,Azlin , tita dan Lee yan
berdoalah semoga cikgu mu ini dapat mengajar kalian
dengan waras dan tanpa jemu

~~~~~~~ cikgu Rph~~~~~~~~~

bERaKHIr suDAH pILIHAN raYA jPP  

Posted by K I R I M A R U~

PILIHAN RAYA JPP(JAWATANKUASA PERWAKILAN PELAJAR) SESI 2009/2011 JPP TELAH PON BERJAYA DILAKSANAKAN PADA MINGGU LEPAS.

AKU SEBAGAI SALAH SEORANG EXCO DALAM BADAN JPP NI MENGUCAPKAN TAHNIAH KEPADA YANG TELAH BERJAYA DAN YANG TELAH MEMENANGI KERUSI - KERUSI YANG DI PERTANDINGKAN.'

BERSYUKUR KE HADRAT ILAHI KERANA PELAPIS YANG AKU HARAPKAN UNTUK BIRO AKU ( EXCO PENERBITAN) TELAH BERJAYA MENGEKALKAN KERUSINYA DAN AKU BERHARAP PELAPIS INI YANG AKAN MENYAMBUNGKAN PERJUANGAN KU YANG BELUM SELESAI DI SAMPING MEMANTAPKAN LAGI SISTEM YANG SEDIA ADA.

AGAK SEDIKIT KECIWA KERANA TIADA LANGSUNG INFORMATION DARI PIHAK MAJLIS TERTINGGI MAHUPUN DARI PIHAK IPGM ATAS PERKARA PEMILIHAN JAWATANKUASA YANG BARU INI. ADA SESETENGAH BIRO2 YANG TELAH DIBUBARKAN DAN ADA EXCO YANG BARU..
KAMI JUGA BERHAK MENERIMA PERKHABARAN INI KERANA KAMI PARA PEMEGANG JAWATAN EXCO2 YANG LAMA INI SEDANG BERPRAKTIKUM JAUH KE PELUSUK NEGARA. AKU XNAK TERJADINYA RUMAH DAH SIAP BARU PAHAT BERBUNYI..
DAN HABIS MADU SEPAH DIBUANG..
MMM ADAT DUNIA...

MINGGU PENGURUSAN PELAJAR BARU?
PEGI MAMPOS...
HAHA

AKU KAT SEREMBAN
BELAJAR JADI WARDEN YANG MANTAP..DHAA

SemEnteLAh 3 Minggu BerPraktikum  

Posted by K I R I M A R U~


Alhamdulilah setelah 3 minggu baerpraktikum di skpk seremban aku rasa hepi dan best di sebabkan murid - murid dan enviromnent yang menarik dan sempoi.

Aku dan kengkawan telah berjaya melaksanakan 2 projek yang agak besar la untuk SKPK ni buat julung2 kalinya kami telah mengadakan kelas tambahan atau kelas intensif pelajar asrama di SKPK Seremban. Projek ini telah dijalankan dengan jayanya bermula pada minggu lepas. Dan yang keduanya ialah Pembikinan Lagu Sekolah. Lagu sekolah 2 dalam 70% telah siap dan akan di publishkan tidak lama lagi. Harapan kami semoga usaha kami ini dapat mengdatangkan hasil yang positif terhadap sekolah dan juga masyarakat

projek yang masih dalam perbincangan dan perancangan yang kami bakal laksanakan ialah perkhemahan unit badan berunifom kokorikulum... projek ini masih lagi dalam perbincangan dan brainstroming dari pihak sekolah dan juga guru pelatih.

OBSERVE ? SETAKAT NI BELOM PENAH DI OBSERVE LAGI.... MAHUPUN DARI PIHAK SEKOLAH ATAU PUN DARI PIHAK IPGM.. TGGUU....

sekian dulu untuk post ni.. SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MGOMEN - komen dipersilakan..
tq =)

After 2 Weeks of Praktikum  

Posted by K I R I M A R U~


hai kawan - kawan....
dah lama x berjumpa rindu rasa hati...
skang ni sudah hampir 3 minggu aku dan kwan2 prak aku kat seremban negeri sembilan..
memang best sangat....bak kata zifi " memang zifi minat sangat"
warga sekolahnya yang mesra
murid2nya yang ok...
asrama yang nyaman dan segar..
cikgu2 otai yang sporting habis..
diorang banyak memberikan tunjuk ajar di dalam dan di luar bilik darjah...

aku mengajar 12 waktu seminggu
subjek2 yang aku terima = bm thn 5 , seni tahun 2 , pjk tahun 6

walaupun bonda kami ,Pn Madinah datang pada minggu ke 2 secara tetiba, aku terlepas dari kena observe.. tidak sempau ujarnya...minggu ke 3 ni bonda akan datang semula untuk menilai aku..
harap2 segalanya berjalan dengan lancar.. AMIN....

walaupun baru 2 minggu aku dan kawan2 kat sana, aku telah mendapat pelbagai pengalaman baru dari segi jasmani,emosi,rohani , intelek ,dan sosial.

sekolah aku akan mengadakan sukan tahunan pada awal bulan 8 ni.. 14hb 7 2009 adalah mesyuarat kali pertama untuk kejohanan sukan tahunan di SKPK Seremban..
aku harap aku akan dapat belajar dengan lebih banyak lagi....

sekian di post ini...

pening jgk ek.. korang try ni kalo terer  

Posted by K I R I M A R U~


MAU BERANGKAT SUDA..  

Posted by K I R I M A R U~

hari ini hari jumaat
adalah merupakan penghulu segala hari

tinggal 2 hari lagi mau berangkat suda
esok hari sabtu
cuti orang makan gaji
ahad merupakan hari perjalanan ku
praktikum kali ke 2 .. berdebar pula jantungku

bertolak ke seremban
jam 2 ptg

dengan kawan2 baru
bekerja dengan guru
kawan2 ku harap dapat membantu
jangan pula jadi kutu

wahai bungaku
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa cinta kita di dunia

jumpa lagi di post mendatang

enJOy Dis PIc  

Posted by K I R I M A R U~

TIS IS ALL ABOUT 2 MEGAPIXEL




There was an error in this gadget