Related Posts with Thumbnails

JAMMING YANG SEMAKIN MENJADI =P  

Posted by K I R I M A R U~


TEMPAT :
OWN JAMMING STUDIO ( TMN TEN LA)

KENDERAAN :
POKMAI

AHLI PEMUZIK :
:POKJA ( VOKALIS + RYTHM)
:POKKRI ( LEAD*)
:POKMAI ( BASSIS *)
: KIRIMARU ( DRUMMER)
*SUBJECT TO CHANGE

MASA :
PAS JE ABES KLAS CIK MESS... KOL 5 RABU LALU

RM :
1 JAM = RM 15 JER

SESI JAMMING BERLAKU SEKITAR SEJAM SAJA


MASING2 TELAH MENUNJUKKAN BAKAT YANG TELAH LAMA TERPENDAM

LAGU YANG CAM BEST TELAH KTEORANG PERFOM:

*MUNAJAT CINTA - THE ROCK = DHANI

* NIDJI - BIARLAH


LAGU MUNAJAT CINTA NI BEST JGK LA.. POKRI YANG PERKENALKAN DAN TELAH MEMBLOOTH BDK2 BAND SUPAYA DAPAT HAYATI SUMBANGSARANNYA..


Intro: G

G D
Malam ini ku sendiri

Em D
Tak ada yang menemani

C G
Seperti malam-malam

D G
Yang sudah-sudah

G D
Hati ini selalu sepi

Em D
Tak ada yang menghiasi

C G
Seperti cinta ini

D G
Yang s’lalu pupus
[Lirik & Kord The Rock: Munajat Cinta – liriklagumusik.com]

G D
Reff: Tuhan kirimkanlah aku



Em D
Kekasih yang baik hati

C G
Yang mencintai aku

D G
Apa adanya…

Int: G

G D
Mawar ini semakin layu

Em D
Tak ada yang memiliki

C G
Seperti aku ini

D G
Semakin pupus

Kembali ke: Reff

Interlude: G D Em D C G D G

Kembali ke: Reff (2x)

TGGU SESI JAMMING KEDUA -- GUA LETAKK GAMBAR

SAPE ADE BRAN NAK JOIN?

TP TGK JELA HUHU


















JANGAN MENGATA !!!!!!!!!  

Posted by K I R I M A R U~

"Apabila Islam mengharuskan orang untuk menyatakan keburukan orang lain, orang yang tidak faham atau kurang ilmu serta tidak bertanggungjawab akan mudah menggunakan alasan ini untuk mengumpat. Perbuatan ini lebih menjurus kepada memporak perandakan orang ramai daripada mengundang kebaikan dan keadilan. Dua dosa diperolehi walaupun bermula dengan niat baik iaitu hanyalah untuk mengelakkan penderitaan atau kemaslahatan orang ramai."

Gua memilih entri bercorak sedikit keagamaan dengan tujuan untuk mengingatkan diri gua sendiri ( terutamanya ) dan rakan2 pembaca sekalian..
bermulanya dengan mengumpat dan mengata perkara yang sebenarnya adalah sekecil2 semut akan menjadi sebesar arapaima gigas (sejenis ikan terbesar ).

yang bestnya perkara2 yang diumpat dan dimengata ini akan berpatah balik kepada kita percaya atau tidak ?

jika tidak kena kepada kita pun nescaya terkena pada anak -anak kita kelak..

contohnya
( mengumpat)

mamat : eeee korang tau x aku tgk peah 2 kan jalan - jalan ngan pakwenye siap pegang2 tangan lagi
muin: ish yeke .... nescaya nerakahlah tempatnya

mamat: aah same cam cerita anjing dengan manusia 2 kan..

sebulan kemudian mamat dapat kenal nagn sorang awek baru .
cam biasa perkenalan adam dan hawa telah melanjutkan perhubungan sehingga betahun sudah berlalu.
mamat telah berjaya berjalan - jalan sambil memegang tangan aweknya secara tidak sengaja atau tidak sengaja samaada sedang bergambar atau sebagainya

contoh..
(mengata)

kurno : woi mangkok f**k s**t btol diorang ni tau x merokok ni haram... cam bangkai je seko2...

*padahal abangnya seorang perokok dan ustaz dikawasanya juga seorang perokok tegar. anak2nya juga perokok kelak.



Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud: “Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat itu lebih berdosa daripada zina. Sesungguhnya orang melakukan zina, apabila dia bertaubat, Allah akan menerima taubatnya. Dan sesungguhnya orang yang melakukan umpat tidak akan diampunkan dosanya sebelum diampun oleh orang yang diumpat” (Hadis riwayat Ibnu Abib Dunya dan Ibnu Hibbad).


Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan buruksangka (kecurigaan), karena sebagian dari buruksangka itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah menggunjingkan satu sama lain. Adakah seorang diantara kamu yang suka memakan daging saudaranya yang sudah mati? Maka tentulah kamu merasa jijik kepadanya. Dan bertakwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah Maha Penerima Taubat lagi Maha Penyayang.(QS 49:12)

Sabda Rasulullah S.A.W. “wahai orang beriman dengan lidahnya tetapi belum beriman dengan hatinya! Janganlah kamu mengumpat kaum muslim, dan jangan lah kamu mengintip-intip keaibannya. Sesungguhnya, sesiapa yang mengintip keaiban saudaranya, maka Allah akan mengintip keaibannya, dan dia akan mendedahkannya, meskipun dia berada dalam rumahnya sendiri” (Hadis riwayat Abu Daud)


kirimaru : satu jari tuding empat berbalik kepada kita

BAJET BAJET = HADIAH =  

Posted by K I R I M A R U~

dapat ke kiter?

CUKAI

  • Pelepasan cukai pendapatan individu dinaikkan kepada RM9,000 daripada RM8,000.

    Pengurangan kadar cukai maksimum individu daripada 27 peratus kepada 26 peratus.

  • Pelepasan cukai langganan jalur lebar sehingga RM500 setahun pada 2010 hingga 2012.

KAKITANGAN AWAM

  • Bayaran khas RM500 kepada penjawat Gred 41 hingga Gred 54 serta pesara wajib kerajaan pada Disember ini.
  • Pinjaman pembelian komputer setiap tiga tahun berbanding lima tahun sekali sekarang.

RUMAH

  • 74,000 unit rumah kos rendah disediakan untuk disewa kepada rakyat pada 2010.

KWSP

  • Skim Simpanan Persaraan 1Malaysia diuruskan oleh KWSP untuk yang tiada pendapatan tetap termasuk pemandu teksi, petani dan penjaja. Setiap RM100 caruman, kerajaan menyumbang 5 peratus tertakluk kepada jumlah RM60 setahun.
  • Pelepasan cukai individu untuk caruman KWSP dan premium insurans hayat dinaikkan RM1,000 kepada RM7,000.
  • Caruman KWSP dinaikkan semula kepada 11 peratus.

KWSP

  • Skim Simpanan Persaraan 1Malaysia diuruskan oleh KWSP untuk yang tiada pendapatan tetap termasuk pemandu teksi, petani dan penjaja. Setiap RM100 caruman, kerajaan menyumbang 5 peratus tertakluk kepada jumlah RM60 setahun.
  • Pelepasan cukai individu untuk caruman KWSP dan premium insurans hayat dinaikkan RM1,000 kepada RM7,000.
  • Caruman KWSP dinaikkan semula kepada 11 peratus.

PENDIDIKAN

  • Menukar pinjaman PTPTN kepada biasiswa bagi pelajar mendapat ijazah kelas pertama.
  • 30 pelajar terbaik menerima Biasiswa Nasional di universiti tersohor.
  • Pakej ‘netbook’ termasuk perkhidmatan jalur lebar dengan bayaran RM50 sebulan untuk dua tahun.
  • Diskaun 50 peratus perkhidmatan kereta api jarak jauh kepada pelajar dengan kad diskaun pelajar 1Malaysia.
sumber : utusan malaysia

SEKITAR MAJLIS KONVOKESYEN  

Posted by K I R I M A R U~

selepas tamatnya majlis konvokesyen dak fatin kami terus memplanningkan keadaan family yang sudah terplanning untuk meneruskan agenda yang seterusnya . my mom selaku penshopper yang amat terkenal mencadangkan untuk meneruskan perjalanan ke NILAI 3 untuk membeli barangan yang dikatakan murah - murah . saya tidak mengambil port dalam senarai harga yang dikatakan murah dan tidak tahu menahu dalam pembelian barang2 rumah di NILAI ini. saya menjalankan tugas sebagai pemandu sahaja..teett.. selepas berkonvo kami berkonvoi pulak sebanyak 3 bijik kereta menuju ke NILAI..

thanxs alot to my BUNGA coz sudi mengikut kami berjalan2 dan kelihatan BUNGA agak sedikit kekok pada pertemuan pertama ngan my family.. then after 3 hours ago kelihatan gembira dan mesra disitu.. (Pandai2lah ye.. hehe) coz my family ni yang jenis banyak bercakap (ramah tamah) ditambah plak dengan saudara mara dan sepupu sepapat yang dikategorikan dalam family YO-YA HO-HA.

my parents tiba di KL pada ari rabu sehari sebelum berlansngnya majlis konvo. datang dengan 2 beg balik dengan 5 beg... aIK??? hehe xpe Hariz (adik bongsu) ade bleh tolong angkatkan.

selepas berjaya mencari dan menemui barangan yang dikehendaki kami pulang dengan tujuan ke putrajaya( untuk menginap di hotel kak lang ) dan diriku yang telah berjaya menyesatkan perjalanan tersebut..

trut trut trut.....(calling)
"kak lang : woi hangpa ikot jalan mana"
"diriku : alamak k.lang x nampak keta hangpa la tdi keta banyak sangat"
"kak lang : laa hang ni . . cari exit kuag ke Bangi "
"kak lang : alamak kami da tlepas daaaaaaa "
abah menyelah : jmpe kat shah alam la, kite makan kat situ
"diriku : mengikut percakapan boss"
"kak lang : orait jumpa sana "

meneruskan perjalanan ke shah alam = tujuan = anta atin pulang..

=agenda berubah=

lepas makan d kedai NURUL IZZAH ( warung kita= astro prima ) masing - masing melalui fasa meletihkan diri dan kami pulang ke hotel kak long = kinrara = PUCHONG..



heepy familyy


Align Center"jangan laa.. ni mimi(anak sedare ) punye laa"

gamba2 kejadian hari tersebut kini berada di langkawi.. x banyak gambar yang berjaya dirakam melalui h/p ku kerna beteri kong.. harap maklum.


kirimaru : keletihan yang menyeronokkan..

KONVOKESYEN KE 71 UITM SIDANG KE 11  

Posted by K I R I M A R U~

Pada 22hb Okt yang lalu telah berlansung satu majlis yang gilang gemilang yang berpusat di Uitm kampus Shah Alam dimana seramai lebih seribu( tah betol ke x..tp cam ramai jer) siswa dan siswazah telah berjaya menamatkan pengajian mereka dalam bidang masing2 dengan menggenggam ijazah dan diploma masing - masing la.

Salah seorang graduan ialah Adik saya yang FATIN FAKHIRA ANUAR yang berjaya bertungkus lumus menamatkan pengajiannya dalam bidang diploma 4 polimer textile selama 3 tahun. Dia kini menyambung pengajiannya ke peringkat ijazah dalam bidang yang sama dan bercita2 membuka kilangnya sendiri.=( ske ati aku jek)

ucapan dasar dari abangnya = mengucapkan tahniah diatas kejayaan demi kejayaan yang dicipta oleh en fatin. Abang punyr konvo lambat lagi... adik dulu konvo huhuhu.... pastikan konvo seterusnya pakai selempang k!!!

Neway teruskan usaha dan semoga menjadi yang terbaik diantara yang terbaik!!
imposible is nothing..
k syabas dan tahniah..!!
me and adik (fatin fakhira)

(gamba lain dalam proses kerna kemera nikon d5000 telah dibawa pulang ke langkawi)

Request korang aku tunaikan  

Posted by K I R I M A R U~

bukan geng ziffy taw...
"weh fuckh xpekan aku letak gamba ni.. mak ko x tgk kan...lalalla"


member seusia bersama...
aku da letak gamba korang wei..
jgn lupa shisha cap apple untuk pertemuan seterusnya...
lallalalallala~

gamba blik yang baru dedesign  

Posted by K I R I M A R U~








kat sisi....  

Posted by K I R I M A R U~

hari yang sungguh penat di deepavali..
semalam telah bercongkak bersama bunga
walaubagaimanapun ikan yang kami ingin tangkap tidak berjaya kami temui
setelah berasa penat disitu kami pon pulang ke kg masing2..

PHOTO JOURNEL  

Posted by K I R I M A R U~



SELAMAT HARI RAYA 6

There was an error in this gadget