Related Posts with Thumbnails

GEMPAR!!!!! tANGkaP MATA ....?  

Posted by K I R I M A R U~

ketika gua sedang berjalan2 di alam blogger ni gua terserempak dengan satu makhluk aneh...
gua amati btol2... apakah bendanya.....
uiks sangat menakutkan..... tetapi juga cam menarik......
gua tekan punat dia tangkapmata / catcheye 

wahhhh gua sudah ditangkap mata...
apa 2 tangkap mata?
try la kwn2 cube klik jap....


menurut kAwan saya sorang ni benda ni cam bleh kumpul point la cam nnt dapat duit kot?
so gua ni try n error jgk ni
jom sama2 cuba... x rugi pape pon siyess....

KIRIMARU : X KENAL MAKA X CINTAN

PaNas Sejuk PaNas Sejuk.....  

Posted by K I R I M A R U~

Alhamdulilah tiba jgk hujan (bukan band hujan )kat KL ni walaupun sekejap2 sekejap.....
suhu pon panas sejuk panas sejuk....
tetiba badn pon da panas sejuk panas sejuk... apakah maknanya itu ?
huhu....

xpe janji akal maseh lagi waras untuk meneruskan kehidupan yang fana ni...ecehhh.....

ok cerita lain... aritu gua ade blaja sket skiil potoshop yang baru.... skill ray huhu teruja pal gua tgk gamba2 yang santek yang ada ray2 ni....

ray ni adalah cahaya yang boleh kita edit untuk memaksimakan lagi cahaya dalam gamba2 yang kita snap time ada cahaya matahari..

so dihari yang panas sejuk panas sejuk gua upload sket contoh2...

SEBELUM
hasil camera 2 mpxl sahaje k...
SELEPAS
gua x la pro mane pon .... saje try n error... stakat syok2 sndri bleh la... mencari ilmu huhuhu

gamba ni saje try effek pada waktu malam.. i like this pics.. 2 mgpxl orite..



KIRIMARU : AGI IDUP AGI NGELABAN LA BRO...

heepy birthday 2 me =)  

Posted by K I R I M A R U~

selamat hari jadi yang ke 23 untuk dirimu..
semoga dimurahkan rezeki...berjaya dlm hidup dunia dan akhirat...
semoga mendapat rahmat dariNya =)
22 feb 2010
(post dan hadiah ini ditulis dan dihadiahhkanoleh sang bunga =)

MEK ISCYA....  

Posted by K I R I M A R U~


miss her....




mek icya munyu munyu



nama penuh : nur aleesya
tarikh lahir : 12 Dis 2008
hobi : sepak bola hingga pecah pasu
minuman kegemaran : dulu susu skang jus oren
makanan kegemaran : apom lenggang
cita - cita : polis
sbb
ibu dan bapa original : kedua2nya polis...



skang dia dijaga di nursery (mengasuh jela) oleh Datin kepada Dato Anuar.

so dia xkan pulang ke rumahnya...
sbb kat rumah gua ada dia sorang jer...
macam2 semua2 dia yg punya...

so mek isya besiap sedia abg akan pulang menggangu hidupmu
huhuhuh






da pandai bukak peti ais tanpa disedari hamboih..

AL FATIHAH........  

Posted by K I R I M A R U~



AYAHANDA KEPADA SANG BUNGA SAYA TELAH KEMBALI KE RAHMATULLAH PADA 17 FEB 2010 DAN TELAH SELAMAT DIKEBUMIKAN PADA 18 FEB 2010 JAM 8 PAGI.. AKIBAT KOMPLIKASI JANTUNG.. SEMOGA ROH ALLAHYARHAM BERADA BERSAMA2 SAMA GOLONGAN MUKMIN YG SOLEH... AL FATIHAH.......


“Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan mati. Kemudian hanyalah kepada Kami kamu dikembalikan.” (QS. 29:57)




Baginda Rasulullah saw pernah bersabda:

"Apabila telah sampai ajal seseorang itu maka akan masuklah satu kumpulan malaikat ke dalam lubang-lubang kecil dalam badan seseorang dan kemudian mereka menarik ruhnya melalui kedua-dua telapak kakinya sehingga sampai ke lutut. Setelah itu datang pula sekumpulan malaikat yang lain yang masuk dan menarik ruh dari lutut hingga sampai ke perut dan kemudiannya mereka keluar. Kemudian datang pula satu kumpulan malaikat yang lain, masuk dan menarik ruhnya dari perut hingga sampai ke dada dan kemudiannya mereka keluar. Dan akhir sekali datang lagi satu kumpulan malaikat masuk dan menarik ruh dari dadanya hingga sampai ke kerongkong dan itulah yang dikatakan saat nazak orang itu."


Katakanlah: “Sesungguhnya kematian yang kamu lari daripadanya, maka sesungguhnya kematian itu akan menemui kamu, kemudian kamu akan dikembalikan kepada (Allah), yang mengetahui yang gaib dan yang nyata, lalu Dia beritakan kepadamu apa yang telah kamu kerjakan.” (QS. 62:8)


KIRIMARU : Saya sempat berjumpa arwah yang terkenal dengan sikap sportingnya dan "let go" means ok je... arwah memang seorang yang baik hati.. Kepada sang bunga " besabarlah ye ujian Allah ada dimana2 untuk org yg dikasihiNYA.. semoga terus tabah menjalani kehidupan yang fana ini.. al fatihah.....

BUKAK BAJU KAT chow KIT road..  

Posted by K I R I M A R U~

sabtu lalu sehari sblom raya cina...


gua sempat ikot satu rombongan utk pegi ke chow kit road..

1st time la ni citenye...

bukan rombongan sek ye..

hehe ini rombongan2 geng kepoh jalan Peel hehe...

dengan niatnye mahu membeli barangan hantaran...... huiks.....

sape kawen? teeett..

tggu..... hehe

cerita yang sebenanye ni adalah pasal chow kit raod ni la...

chow kit road mmg hebat... sbb 2 la sampai ada lagu khas utknya...

gua dan rombogan sampai  di kawasan jalan 2 sekitar 2 petang ..

sampai masuk je jalan 2 kami dihidangkan adegan kejar mengajar pakcik polis n  mat pit ganja mcam dalam cite gerak khas 2 YUP.... serius jgn pandang belakang..

masuk jalan lagi..... park kete...

jalan2 cari barang ... banyak kedai dah tutup tapi kami bernasib baik adela lagi amoi cina ni x reti nak raya maseh lagi bukak kedainya.....

jalan lagi..... plaza GSM (kot?)

best gile......x tau nk describe camne.... kdai banyak tutup lagi...(hambar)

jalan lagi... masuk kete .. mahu balik

da ontheway mahu balik nampak la banyak maknyah2 bersidai2 di tepi lorong2 gelap...
yang menarik... bukak baju tarik pelanggan....
berdebar siyesssssssss....


so sape2 yang ade mase free g la survey2....

KIRIMARU : menarik!!!

EXSTraVaGANZA  

Posted by K I R I M A R U~

PRAKTIKUM...





kini gua tengah menjalani praktikum di sebuah sekolah di Petaling Jaya...



Sek. Keb . (2) Sultan Alam Shah....




dah 2 minggu dah kat sane.. bleh dikatekan best la...

8 sebab mengape best?
1)bak kate cikgu PK 1 hencik Hashimi..= " kita hidup bagai dalam 1 family" (xde duit bleh mintak)
2)minggu kedua baru dapat jadual waktu mengaja
3)dah kenal makcik kantin
4)guru besa yang slalu tanya pasal dah makan ke blom
5)waktu mengaja isnin, selasa dan rabu sahaja..=_
6)perwatakann budak2 yang sangat asli (hampeh x pandai berlakon)
7)terdapat ramai guru pelatih lain yang berpaktikum kat situ (8org sahaje)
8) mesin potostet ada banyak =)

huahua... gua harap sangat la sepanjang 3 bulan berPRAKTIKUM ini pengalaman yang indah2 jer akan berlaku walaupun gua da tau gua bukan kaki yang cemerlang dalam praktikum ni.. markah pon mesti bleh hidup jela x macam sume kawan2 gua yang sangat komited dan bagos2 belaka.. =1

tapi kan selalunya la kan kalo sebut pasal praktikum ni cikgu2 kat sekolah tu mesti kan memerhatikan bdk2 praktikum ni sampai dari ujung rambut dan ujung kaki cikgu - cekgi pelatih ni.. kami mengakui banyak kelemahan dan kekurangan kami. sebab tu la kami di hantar berpraktikum supaya kelemahan2 kami ni dapat dibetulkan oleh guru2 senior dan cikgu2 otai di sesebuah sekolah.

kami bukan diminta untuk menjadi bahan umpatan oleh guru2 senior dan cikgu2 otai ..

kalau kami da berusaha bersungguh2 untuk sekolah 2 kami di lebel sebagai MACAM BAGOS

kalau kami hanya rilexs dan hanya membuat perkara2 kami sendiri kami dilabel MALAS..

MACAM BAGOS ke?

mmg bagos la kot... sebab 2 orang cakap..

kami pasti akan meneriam teguran2 membina dan nasihat2 yang bermanfaat dari guru2 senior dan cikgu2 otai jika ditegur dan bukan mengumpat dibelakang...

gua tahu ramai follower gua ni rakan2 guru ustat ustazah... pandangan please?

gua tidak maksudkan mane2 sek pon tapi sekadar bercerita...

KIRIMARU : SEKADAR CERITA KEDAI KOPI...

karangan ini ditulis oleh penulis dilangkawi dengan suhu mencecah 38 - 40 darjah celcius...






HELL YEAH... MY NEW SUPERNOVA ..  

Posted by K I R I M A R U~


llalala.....
hehe x sempat nak tulis description dsebbkan internet connection yang hambar..
ha.. ni la kasot yang ku idam2kan supernova cushion 7 yang baru seminggu kot gua bli..
baru 2 kali perfom... sungguh tilam aduhuishhh.....

haha bukan nak jadi atlet ataupon geng elit..
tatappi utuk kepuasan diri yang sejati hahaha....

kalo dapt jadi etlit pon ape salahnye kan ehee....
nak pinjam?


SUKA DUKA PERKARA BIASA  

Posted by K I R I M A R U~

SEDA X SEDA... ingat x ingat rupe - rupenya da pun berada di bulan FEB kan... sebenarnyekan Bulan feb ni sangat bermakna bagi diriku... cheewah.. adela beberapa peristiwa penting dalam hidupku...

haish cepat sungguh mase berlalu kan? da lame x uptade blog ni...

There was an error in this gadget