Related Posts with Thumbnails

MENGAMIT MEMORI ~  

Posted by K I R I M A R U~





                                                         saya bukan baywatch (lifeguard saje )

                                                                              ostel life

                                                                 saya pemain muzik jalanan




family angkat di pahang.. kg tanjung gemok(gemok ke gumuk tah) , rompin


                                                                      saya suka gambar ni....

AWARD ...PALAU WEH HUHU  

Posted by K I R I M A R U~


okey2 here we go!!
1. suka melukis tak?
suke gak mase kecik2 dulu pastu terpaksa melukis selama setahun setengah sbb minor kat maktab ni ialah pendidikan seni... seni suatu yg indah =) tiada yang salah dalam seni yaeahhh
2. bosan bosan suka wat ape?
skipping , jogging , swimming , palau- ing
3. kenapa siput babi jalan lambat? haha :DD
sebab dia dah palau
4. cute tak orang yang bagi award nih?
sweet2 kacang goreng... huhu jgn mare
5. Sila amik Award ini anda2 yg comel..:
-to all my folowwer... amek la please uall mmg kiut miut.

after get the award, answer this TAG

1) Apa yang anda akan buat bila anda dapat tahu member anda tikam belakang anda?
- backstabbing is good for health... (seriously aku tikam pala dia...)

2) 6 orang dihati anda?

1. allah dan rasulnya
2. my parents abah n mak
3. my lovely flower once and i'll keep it until the time arrive i will pick it.
4. siblings including all my cousins and auntie and uncle.
5. friends (semua kawan2 aku di dunia ni ) and teachers and lectures. people who teach me to be a better person
6. you know who you are.

3)Anda rasa anda comel?
kaacak je.... x comel la (dengan perasaan takbur)

4) Single or Taken?
nnt ade orng tlong jawab la... xbes la soklan ni.... lalalala(gaya2 playboy haishhhhhh)


5)Blog yang anda suka?
the blog that I follow.

6)Adakah bilik anda kemas setiap hari??
bilik saya merupakan pemenang angrah bilik tercantik 2009 dan bilk terkemas 2010 lalala dtg la lawat... (poyosh)
7)Lagu terakhir yang anda dengar?

-21 gun

8)Last teks mesej?

-ko de sijil pra x? (from abu)

9)Last phone call?
-abu jgk haish.... gara2 MQA la ni....


10) Hari terakhir anda menangis?
x igt dah.......
11) List 5 kaler favorite anda?
1. black

2.white

3. black + white

4. orange + white

5. warna pelangi

12) Orang terakhir anda ber-Ym?
x install pon..

13)Game paling anda suka?
mario

14) Adakah anda peminat MCR?
- ape tuuh? mcm cpr jgk ker?


15)Apa perasaan anda menjawab Tag ini?
-selamber jerk....
16)Anda rasa Tag ini best?
-not bad... huhu


17) Tag lagi kepada 10 orang

- nazmi (my story)
-cer am( woi da xde ceer ke)
-neon si kelip2
-ustazah dilla (miss u lalala)
-reikojezzible (aka patbo =))
-kimisai (palau)
-kak shidah (opsssss)
-sang puteri (cinta rindu kehidupan)
-azie
- Sir Zul (the neo kelisaku palau) -amai ko wajib buat**
-semua follower... sila amek keyh..

sila2 lah yee.. jgn segan2... btw tq ardilla

cchalooo

KIRIMARU : ACTION SPEAKS LOUDER THAN WORD...=)



21 GUN YEAH  

Posted by K I R I M A R U~

INTO THE UNKNOWN


(PANASZ) WOI JGN NAK SALAH GUNA KUASA LAH!  

Posted by K I R I M A R U~

READ about two women being stopped at a roadblock for speeding near Taman Midah, Cheras, early this month. Instead of issuing a ticket, a policeman allegedly told one woman to show her legs and the other to remove her blouse.

The women, an accountant and a singer, were stopped between 1.15am and 1.50am. Apparently the women were told that they would not be issued speeding tickets if they followed the "request".

One of them was even asked if she was wearing underwear. They have lodged police reports.


I have daughters working on shifts, including night shifts. If they were to come across such a lecherous and immoral policeman at a roadblock, what should they do or how should they respond?

Could someone in the police force please enlighten women drivers?

this is a mail from NST reader's...

comment :

saya telah membesar dalam suasana dan kehidupan dalam police territory .. apabila membacanya saya merasakan sungguh terkejut dan terkilan dan terkaku... apakah yang sedang terjadi? sungguh...

the location : taman midah.. ni jalan kaki pon sampi kerana sgt dekat ngan kawasan yang saya diami sekarang.. so kwan2 seperjuangan perempuan please amek langkah berjaga2 nagn this immoral policeman yang rata2nya usianya sebaya nagn saya..

saya pernah melihat kelakuan dan kelibat ehem yang maseh muda bertindak luar btasan kepada seorang warga emas... acctually this warga emas also is a retired policeman...

i believe dat the rude action is just came from the freshie...

i had live in a police neighbourhood for 23 years .

tapi sekarang da berubah ... ramai freshie2 baru masuk kejiranan yang sebaya dengan saya.

saya suka pakcik2 polis... not abg2 polis.... rekruit 5 tahun la baru lepas kua... jadi cam aku cikgu bertauliah muahahaha(opssss terlebey suda)

yela dalam setandan pisang bukannya semua busuk kan?

PANDUAN : kalo da kene tahan pastu swoh buat yang bukan2 just call the police HQ yang berdekatan..


INTEGRITI AMALAN KITA!


KIRIMARU : ABAH U R THE BEST!!! I LOVE U.. =)



HUYOOOO YEKE? ISH3.....  

Posted by K I R I M A R U~

iye la mmg btol da lama sgt x update blog ni... mmg x sempat nak ziarah2 rakan2 blogger sekalian.....

nk ikot cam kimisai swoh org tlg updatekan mahal la bro upahnye.. hahaha....

so da puas intro kat atas 2.....

skang nii tgh alam2 exam dan exam... balik dari praktikum masuk terkurung blik dalam maktab yang terchenta ni...

saye dah isi borang posting dan telah bertawakkal kepada ALLAH supaya dapat memberikan daku yang terbaik... x kesah la kat mana pon.. janji yang terbaiiikkkk... baikkkk.. blabla... huhu insyaallah...

saya memilih perak sebagai negeri pilihan .... nnt bleh la jumpa ustazah dilla blanja eskrem gajah hahaha...=)

kalo dapat tempat len pon xpe saya seorang yang pasrah.... {mungkin ini mmg jalan takdirku.. mengagumi tanpa dicintai.. x mengapa bagiku ... } mengarut dah okeyh...

so musim2 exam ni cam besa la jadi org gila jap... yg bestnya sem ni ada paper jek..
1) bimbingan dan kaunseling kanak2 (18.5 ) da pass
2) action researh (24 .5 ) next destination

so thats all 4 today... see ya'

KIRIMARU : ADA CERITA PANAS NEX ENTRY..

There was an error in this gadget