Related Posts with Thumbnails

Bila Gaji Menjelma...  

Posted by K I R I M A R U~

Bila gaji pertama menjelma fikiran mula melayang entah kemana.... ditenung pokok-pokok di kolam air seperti melambai lambai agar duit itu gugur seperti dedaunan pokok air.

Menghembus nusantara sambil memegang joran kecil si kawan ku.... Ikan tiada seolah-olah memerli joran kayu lama.

Semoga Bertabah.

Rama-rama Yang Mengilai  

Posted by K I R I M A R U~

Dolu2 kat maktab aku mmg ganas. Apa yang ganas nye? huks akulah Kadet Remaja Sekolah. a.k.a KRS atau Keras. Tapi tu dulu la.. skang aku da jadi geng doktor2 semalaysia dah. Akulah Bulan Sabit Merah. Minggu Lepas n lepas aku da ditugaskan untuk anta budak berkamping 3 Hari 2 Malam @tv9. Pastu aku ngn konfident dan semangatnya telah berjaya membawa budak2 thn 6 nseb 4 orang jek oh... lelaki kesemuanya.


Nak dijadikan cerita seram ni.... korang stndby....

pada malam pertama aku tido kat sane*SERTING ULU* nama temptnya.MMG ULU. perjalanan dari sek aku kira2 1 jam 30 minit 80mph. dah sampai tu khemah pon didirikan.................


selepas taklimat diberikan dan makan dan bla bla bla.. tibalah masa untuk waktu tido...

(korang tgk dalm pic ni,, mmg hutan banat lah mmg nice)


ha masa waktu tido sekitar jam 12 a.m aku ambil keputusan utk tido di luar pondok guru tuh. aku tido dalam khemah bersama seorang rakan guru jualah.Tetiba hujan turun dengan sangat lebat. disebabkan aku seorang guru yg berdedikasi aku pon pergilah jenguk2 anak2 murid dalam khemah tuh, yelah risau punya pasal. Naseb baik khemah yang aku bwk tu khemah baru, jadi xdela masalah kebocoran nye.

ok jam 2 a.m hujan masih belom berhenti, aku bukak zip khemah nk g tgk anak2 ribena tu. tetiba....
nngggggggggeeeeeehihihiheihihiehiehiehiehieh
ngeeeeeeeehehehehihihihihiheiheiheihiehei
ngeeeeeeeeeehihihihihihihihih

mengilai2 habaq hang.


aku tutup khemah terus buat2 tido agar suara tu x nampak aku....


bye.




cikgu pasang khemah nice mmg xkn bocoq punya.



rama-rama boleh mengilai x?




mandi basoh kaki je.



kawan2 bru persatuan berehat sepanjang masa.Opsss...



anak tahun 6


KIRiMaru : Petang ni my team Sk Serting Hilir Kompleks ada lawan friendly bolasepak bersama SK2 lain. Gud LUck. Gila Bizi. Buat2 Bizi. 

There was an error in this gadget