Related Posts with Thumbnails

(PANASZ) WOI JGN NAK SALAH GUNA KUASA LAH!  

Posted by K I R I M A R U~

READ about two women being stopped at a roadblock for speeding near Taman Midah, Cheras, early this month. Instead of issuing a ticket, a policeman allegedly told one woman to show her legs and the other to remove her blouse.

The women, an accountant and a singer, were stopped between 1.15am and 1.50am. Apparently the women were told that they would not be issued speeding tickets if they followed the "request".

One of them was even asked if she was wearing underwear. They have lodged police reports.


I have daughters working on shifts, including night shifts. If they were to come across such a lecherous and immoral policeman at a roadblock, what should they do or how should they respond?

Could someone in the police force please enlighten women drivers?

this is a mail from NST reader's...

comment :

saya telah membesar dalam suasana dan kehidupan dalam police territory .. apabila membacanya saya merasakan sungguh terkejut dan terkilan dan terkaku... apakah yang sedang terjadi? sungguh...

the location : taman midah.. ni jalan kaki pon sampi kerana sgt dekat ngan kawasan yang saya diami sekarang.. so kwan2 seperjuangan perempuan please amek langkah berjaga2 nagn this immoral policeman yang rata2nya usianya sebaya nagn saya..

saya pernah melihat kelakuan dan kelibat ehem yang maseh muda bertindak luar btasan kepada seorang warga emas... acctually this warga emas also is a retired policeman...

i believe dat the rude action is just came from the freshie...

i had live in a police neighbourhood for 23 years .

tapi sekarang da berubah ... ramai freshie2 baru masuk kejiranan yang sebaya dengan saya.

saya suka pakcik2 polis... not abg2 polis.... rekruit 5 tahun la baru lepas kua... jadi cam aku cikgu bertauliah muahahaha(opssss terlebey suda)

yela dalam setandan pisang bukannya semua busuk kan?

PANDUAN : kalo da kene tahan pastu swoh buat yang bukan2 just call the police HQ yang berdekatan..


INTEGRITI AMALAN KITA!


KIRIMARU : ABAH U R THE BEST!!! I LOVE U.. =)



This entry was posted on Wednesday, May 19, 2010 at Wednesday, May 19, 2010 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 CLICK HERE 2 COMMENT

hish...TERUKNYA...

ni masuk polis bukan ikhlas, tapi nak amik kesempatan je...

mcm nak jdi cikgu gak, bkn sbb ikhlas tapi sbb dapat gaji bnyk, keje separuh hari je, cuti sek panjang2...

wei CIKGU, ko jgn jdi mcm tu tau...
jadi cikgu yg berdedikasi, toleransi, inovatif, beretika, jujur, amanah & ikhlas...

jika ko lengkap pakej ni,
insya'Allah selamat dunia akhirat tau...

Wednesday, May 19, 2010

mmg x patut berlaku.....nie la dia akhir zaman..mcm2 perkara yg x sepatutnya berlaku....

Wednesday, May 19, 2010
This comment has been removed by the author.
Friday, May 21, 2010

KAK white rose :

btol2.... insyaallah guru dedikasi
saya bertugas dengan ikhlas =)

doakanlah agar negara kita aman damai makmur bahagia dan bebas merdeka dan bebas dari segala wabak penyakit...

amin....

Friday, May 21, 2010

Post a Comment

There was an error in this gadget