Related Posts with Thumbnails

AKU INGIN PULANG....  

Posted by K I R I M A R U~

Kini tiba masanya hati gumbira di hari raya...
bertemu sanak dan saudara mari kita bergembira
(statement diatas adalah intro =)

alhamdulilah bersyukur kehadrat Ilahi dengan limpah kurniaNya , gua da berjaya megharungi selama 4 THN setengah* di kampus ILMU KHAS ni dengan pelbagai pengalaman TO BE A TEACHER...

Gua hanya tinggal lagi setahun (kalau MQA pasKN lalala~~) gua berada di kampus ni...
gua pon x tau la camne la nak jadi sorng cekgu neh * runsing* sebb gua rase lebih enjoy berada di alam student ni * sbb xde guru besar kot + kelas stat lambat + kelas pon rilex* huhu..

tamatnya sem ni beerti gua da tamat utuk sem 6 dan tinggal lagi 2 sem jer..
sedih la plak....

gua berangkat pulang ke hometown langkawi pada malam ni...*LANGKAWIIIII GUA DATANG* gua akan meneruskan mengupdate blog ni.. ikutilah cerita2 dan pengembaraan yang menarik nnt hahaha..

pada member2 gua , bdk2 kelas , geng SHisha , geng JAming pastikan kte mereunion semula keyh...* salah dan silap harap dimaafi* kite sambung taun depan.. lalala~~
terutamanya pada geng segala2nya = bunga = nnt kite jumpe tau... hehe...

dikesempatan ini gUA ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada seluruh warga muslimin dan muslimat dan selamat berkorban ...

*IKLAN* (bapak gua bela banyak lembu, sesiape yang ingin booking utk akikah dan korban majlis perkahwinan , berkhatan , dan lain2 function sile kontek yee)

setakat ni dlu gua coretkan dan bertemu pada post mendatang...
ASSAAMUALAIKUM..




KIRIMARU : tah ape aku taip..

TERTANYA - TANYA  

Posted by K I R I M A R U~

ini adalah jawapan untuk post yang lepas...
ramai sangat yang bertanya tetapi malas mahu komen ..
tidak tahu mengapa...
(aik apsal jadi cam blog ceram plak ni)

jawapannya :

petikan teks tersebut adalah berdasarkan kepada layang - layang ..

hehe sekian....
u/p : thanxs En.David...
"we" (bdk2 masalah pendengan)* will miss u....

TERHIBUR SEKETIKA SEJENAK  

Posted by K I R I M A R U~

mase gua tgh kemas - kemas fail2 bersama2 kotak2 yang bertaburan dalam bilik bagai citer 2012 untuk menyiapkan fail2 untuk MQA tetibe gua ade nampak satu keping kertas yang dah lame terperosok dalam kotak ni..

Membacanya buat gua terhibur seketika..
gua kongsi ngan korang k..

KERTAS SURAT KHABAR adalah lebih baik daripada kertas majalah,dan kalau berlaku di tepi pantai adalah lebih baik daripada berlaku tepi jalan . Lebih baik bermula dengan aksi berlari daripada aksi berjalan. Anda cuba perlu cuba beberapa kali. Ianya memerlukan kemahiran tetapi mudah dipelajari. budak - budak pon bleh rase seronok melakukannya. kalau berjaya , masalah yang berlaku adalah minimum . Burung - burung jarang sekali mendekatinya . ia memerlukan ruang yang luas . air hujan membasahnya dengan cepat . kalau terlalu ramai orang melakukan perkara yang sama , boleh mendatangkan masalah. kalau tiada masalah , ia boleh membawa ketenangan . seketul batu boleh dijadikan sebagai tempat mengikatnya. sekiranya ia patah, anda akan mendapat peluang kedua.


mm cube bc betol2.... ada benda yang tersirat dalam teks ni...apakah maksudnya?
hehehe gua da ade jawapannye...
cubela teka...........
nak tau jawapannye?
follow this blog nex post..
kehkeh.....
cepat2 teka2.....
*angguk2 geleng*

ANUGERAH JUARA LAGU 2009 (SEMIFINAL)  

Posted by K I R I M A R U~



Mggu lepas secara sengaja gua dan Bunga ke Shah Alam untuk berjumpa nagn adinda tercinta sebelum dia memflightkan dirinya balik ke homeTown LAngkawi, selaku abgnya mengirimkan barg2 yang patot dibawa terbang bersama bersama2 segalas nasihat,(ceh cam nak g jauh jerk).

setelah itu adik gua bertindak ala2 sebagai pemandu pelancong kat sekitar Shah Alam. SACC MAll = jumpa, kompleks PKNS = jumpa , PLaza Alam SentRal =Jumpa.
kami tidak sesat lagi seperti kelazimanya setiap kali ke Shah Alam yang PAling Banyak Roundbout kat MAlaysia ni (gua agak) *angguk2

tetiba adik gua bagitau
atin : kat sini la diorang wat live AJL
bunga : semangat* yeke eh bleh la datang minggu dpn (20hb)
gua : angguk2 * g la ambek pas masuk 2
bunga : teruja* bleh ke? jom2 tanya pakgud 2

PAKGAD : muke malas* nnt datang jer.... bisa diatur

gua * garu kepala

seperti yang dirancang setelah surat kebenaran keluar si Bunga telah diluluskan gua berangkat ke Shah ALAM = smpai= tapi lewat sbb masih lagi sesat *sigh*

ternmpak PAKGAD ari tu.. dia angkat tangan..k bleh masuk ...


muke teruja*

masuk2 je gua mmg da x saba nak tggu lagi nak menyaksikan BUNKFACE membuat huru haranya di stage.. mmg menjadi beb tgk live mmg best!!

rata - rata yang membuat huru hara kat stage mmg menjadi...
tapi sedekit kucuwa FAIZAL tAHIR sakit la plak.. xdpt tgk live.. isk3 newey tahniah sheila lu mmg rock.. ilang kuciwa


si BUNGA dapat jgk tgk penyanyi pujaannya Dato SITi secara live = memang beliau teruja =
tahniah DAto siti .. anda mmg power..

bunga yang bercita2 menggantikan cheryl = ker?=P

resultnye?
ape pndapat korang?
bagi gua ok jela tapi cam berat sebelah ke arah penyanyi2 realiti tV jer..
lagu2 biasa jela nak dibandingkan nagn JINBARA.. huahua ..
xpe2 kite cube next time k JIN2 sekalian

da tamat smpat la snap2 ngan bro2 HUJAN ni... cayalah korang!!!!
i like....

noh promot tiket konsert HUJAN secara peribadi =

lagu2 ke final AJL24 = adalah Aku Skandal nyanyian kumpulan Hujan dan Dan Sebenarnya (Yuna), Tak Mungkin Kerna Sayang (Alyah), Aurora (Estranged), Bengang (Akim), Aku Rindu Sayang Kamu (Black), Pakai Buang (Stacy), Masih Jelas (Hafiz), Rindu Terhenti (Tomok), Situasi (Bunkface) dan Cinta Adam & Hawa (Misha Omar).(faizal tahir) bencinta (aizat) kau aku , pergi

Tggu FInal : semua lagu best...



KIrIMAru : memang berbaloi - baloi =P



MQA = FAILING SEMULA  

Posted by K I R I M A R U~

EXAM DA HABES!!!

tiba masanya untuk berpesta bersama - sama fail2 ku yang mane letak tah
dari semester 1 sampai la semester 6..
harap2nye dapat la settlekan sebelum raya haji ni..
isk2...

kirimaru : MQA= nnt kiter kautim ek....

BUkan Ikan BIasa...  

Posted by K I R I M A R U~




hati - hati di lambung ombak....

sabtu lalu seawal jam 9 pg ditemani cik bunga telah bertolak ke sg congkak yang jauh dari ibu kota yang palsu (erm jauh ke?) telah selamat sampai dan memulakan acara berbeku (mmg beku) untuk juadah makan pagi dan tgh hari.

mmg best kalo pegi seawal pagi coz mmg sejuk dan banyak pilhan tempat yang best untk bermandi manda dan memancing..

setelah berjaya melekatkan api gua meninggalkan bunga untuk meneruskan aktiviti pembakaran terbuka tersebut. gua mengambil keputusan untuk memancing!

*MEMANCING... yes best gle sebab gua da lame gian untk memancing yang menjadi hobi gua n kengkawan di LANGKAWI.. disebabkan kegianan ini gua telah berjaya mencari kit2 memancing di sekitar KL ni.

bermodalkan tali tangsi saiz 10paun dan matakail saiz 1/ gua menurunkan matakail dan tangsi sepanjang sejengkal di muara sungai yang sejok gle babon.

umpan pertama yang gua gunakan = jagong bakar

berbaloi = BERJAYA!!! ikan lampam sebesar tapak tangan berjaya gua daratkan.. huhu..




umpan ke 2 yang gua gunakan cacing yang berada di sekitar kawasan tersebut :

BERJAYA!!! == ular air yang sebesar lengan yang berjaya menggigit cacing comel 2...

HAH ULAR AIR?????'

sebaik saja gua menaikkan ular air 2 , gua dah menggigil kepala lutut spontan perkara 2 gua melepaskan kembali tali pancing dengan ular tersebut kedalam air.. pancing 2 gua ikat kat pokok yang berada di kaw. tersebut..

GRRR..... gua naik kedarat... (ambek spek nagn pisau ...nak tgk dgn jelas apakah menatangnya 2)

(bunga memerhati dari jauh)

gua : ade ular laa
bunga : hah?? ular makan cacing ker? (excietd)
gua : budak ni.. ntahla jom la g tgk..
bunga: (ikot = buat2 brani)

setelah sampai gua da nampak tali pancing semakin tegang.. kelihatan bdanya yang mengeliut2 dan bercorak petak2.. kepalanya? telah tersepit di celah batu akibat cuba meloloskan diri..

gua : owhhhhhh........ ni IKAN TILAN laa.....
bunga : ikan ape 2 belut ke ? bleh makan ke?
gua : mmg la dia bleh makan kalo x mati la "dia"
bunga: hurm...

gua mengambil keputusan untuk melepaskan IKAN TILAN tersebut kerana gua agak kegelian disitu.. walaupun ikan ini dikatakan sedap untuk di buat masak padas, di baka.. kalo jual kat cina mmg beharga..

*nseb pnah tgk ikan ni mase kecik2 dulu= ikan tilan dikatakan satu geng dengan belut..*


IKAN TILAN = sangat menarik

*FAKTA* Tilan merupakan ikan predator yang mencari makan di malam hari, seringkali tidak bisa bertoleransi dengan ikan lain dan senang menyendiri. Ikan ini hidup di substrat berpasir atau yang berlumpur dan lebih menyenangi daerah dengan intensitas cahaya yang rendah dengan suhu 24 – 280C dan pH 7.Tilan dapat ditemukan terutama di sungai bagian hilir.



gua terus meletakkn pancing dan terus menjadi pelatipus di dalam air..
bermandi manda dan lampam fresh menjadi hidangan.


KIRIMARU* = sangat teruja .. kenagan pancing - pancingan..=)

UPLOADED  

Posted by K I R I M A R U~




YA AKU KEMBALI DENGAN GAMBA AKTIVITI TERKINI
*SESI JAMMING KE -2
* SESI PERBINCANGAN DI Q BISTRO MEMUTUSKAN NAMA KUMPULAN BAND TERHANGAT = KUMPULAN BANDTEN THE PRINTER
*JUDUL LAGU BARU = MIKESUKREN =MIKE YANG BUSUK ADA KAREN=



pok kri , kirimaru , pok mai n pok ja
gua sambung nnt la k..

P/s = mmg ss

EXAM!!  

Posted by K I R I M A R U~

STUDY BAGAI NAK GILA
TAK TIDO MALAM MACAM GORILA
TAPI BAWAK TOYOL TUA
CAMNA NI ANDA SEMUA?


ERM........

MAKAN MALAM MANTAN JPP IPGM ILMU KHAS  

Posted by K I R I M A R U~

SETELAH 2 TAHUN GUA MEMEGANG JAWATAN DALAM BIRO PENERBITAN GUA BERASA AGAK BERPUAS ATI DALAM PENGLIBATAN GUA DALAM ORGANISASI NI YANG DIPENGERUSIKAN OLEH SDR EHSAN OUM YANG BEST!! (erm best ke? kui3)


kini hanya tinggal sejarah dan juga pelapis yang gua harapkan dapat meneruskan perjuangan yang belum selesai. Pelapis ini adalah bekas AJK gua masa gua memegang jawatan pengerusi biro penerbitan dulu..

to FATIN and ZEPI
*teruskan perjuangan...
*sila habiskan stok kertas dalam simpanan stor maktab cam yang gua ajar korang dulu
*sila abiskan ink2 kat hep....
*jagn lupa publishkan work korang kat satu maktab k....

makan malam diadakan sempena mengenang kembali penglibatan MANTAN2 JPP yang dulu dan sesi serah tugas .

tempat : teratai palace
masa : 8.30 dulu
tarikh : mnggu lepas

There was an error in this gadget