Related Posts with Thumbnails

my journel.. reaLly enjoy at the PEAk!!!!  

Posted by K I R I M A R U~






My FRIEND (najimi) aND i haV been invITED TO JOIN LaWAtaN SAmbil BELaJAr aT gentiNG

HiGHLaND wit special child (dEAf CHilDren) from SK2 sulTAn ALaM SHaH ( MY ex pRAkTIKum )

its really2 hEPENNIng.... THis vISIT MAKe me kNOW MORE About thIS SPECIAl

CHildREN..... WE R GoING aT 8 aM And ArrivE THere aBOUT 10 Am.. ITS TAkE mm 2 hOUR

OF WORST JOURNEY.. WORST?????

HAha Actualy THis vISIT IS My 4th time oledy..... my 3 visit i use a cable car / sky way to go up

there.. but this time i go up with a horrible bus that i think very2 terible.. buttttt. we did it!!!

bus driver hav drink a tongkat ali powerroot before that.. i guess .. hahaha.....

5 star attendence from genting management...

tq to kak Ayuni.....very nice n cute guider merangkap ppa

special chlid = 15

teachers = 12

one teacher one child.... just hold their hand... wit soft touch of loving.. =)

fuyohhhh.......we are happy family...
hehehe..
geli siot pegang binatang iguana 2..( a.k.a biawak la)
NAgN NAjimi...kat blakang 2 namenye putra.. die nak terjun dalam kolam 2 dpn 2..
gua bagi jer... he likes to crabby

Kak jiha nad kak Lin.. mmg sporting abes.. slalu nyakat org..
dua2 dah kawin tau...


bus going to london via genting highland



with loqman " bossy ''




sponsered by hotel theme park...





giant spider at dinasorpark.. INI BTOL2 pnye laa.. kalo kne geget bleh jadi babun.. i'm starting to waffle..


kanak2 yang riang ria
actually cikgu yang over " hahaaha




jhoven... dengan selambernye dia naik dok atas trek bumpercar dan duduk diam2 kat situ
klaka btol. dengan pantas Pn Kana as a mama angkat jhoven tarik dia kua.. security kat situ pon terpinga2.. haha lawak2..


ni stengah je dri gamba yang gua sempat upload.. this story is to be

continued....................

tunggu..... salam....










DONT CHEAT CHEaTER  

Posted by K I R I M A R U~




A man was sleeping on his deathbed. The man woke up to see his wife silently praying beside him.

He said, " Martha, I have something to confess to you."

She said, "No dear, save your energy."

He said, "I must tell you so I may pass on to heaven, I cheated on you."

She said, " I know, I poisoned you."

LOVE S t o r Y....  

Posted by K I R I M A R U~


A Love Story

I shall seek and find you.

I shall take you to bed and control you.

I will make you beg for mercy.

I will exhaust you to the point that you will be relieved when I leave you.

I will make you ache, shake and sweat until you grunt and groan.

And you will be weak for days.

All my love,

...The Flu....

I'm sick OF Getting Hurt.........  

Posted by K I R I M A R U~


its a REAlLY time for me to mOVe on....

hELlO ..... 22 YEArS OLd OLreaDY........

REAlLY DeservE BETTER THan THis....

>>i feel X SHaT La TODAy

PAnas BADAn + baTUK + selESEMA +

= selESEMA baBI=

=> Dont waNT Dont waNT!!!!!!>

BOSan plak terasA ARINI




2moro (28.04) trip with DeaF CHilDren....(-EX- my sTUDENT AT Sk(2) sULTAN ALAM ShAH..) we r gOING to GENTING hIGhLaND > CITy of entertaINMENT>.... HAKHaK..... to aLl My folLowers aND mY CLaSSMAte.... JGAn jelEs baH.. nnt i crikAn souveNER kaT Korang K .. hEHehE..... c YA!!!

END of test...

engLish FOR MAlAySIAn  

Posted by K I R I M A R U~

TEAchER : hOW Are yOU SIEU Yen?
sieu yEN : teaCHer, i aM IN ThE WELl. I Hope yOU Are in thE WELl TOO.


Abu : After thAt , yOU JAck THe whEEL aND spaRE THe tyRE!! HE speaK confidENTLy


JULia :(CAlLing CONVersaTION) oh DaRLing ... IM WAtchING thE PIZZA whILe eaTING thE T.V

bookS : builDing thE WORLd TOMORROW  

Posted by K I R I M A R U~


Yes LasTLy SEMPAt jGk gUA pegI BOOK faIR NI...
MMG hAppening GlE SAMpaI NAK masUK dalAm ruAng LegAr 2 pon terpaKsa BEraTUR CAm naK blI TIKet kOMUTER ....
MAkLum lA gUA pegI NI PON DA LaST DAy da PON...

dISKaUN?? XDe lA baNYaK saGT PON DiskAun caM BESA2 je...
TApi kOraNG lEH waT BAnyAk CHoice lA kAt sini...

gUA semPAt gAk SAmbaR 2 3 BUKu yANg Gua RAse gUA paTOT BAca..


PENENTAng UTAma PPSMI( a. SAmaD saID) dia PON AdE Gak KAt situ..

WALaUPUN GUA x paKAi nikON D40 or caNON AlPhA 200 or 400 aKu bjayA Ambek Dri vIUW Yg CHaNTEK..
amaI Lu jgN BRAngAn lA.. hAhA


aS a ConclUTION .. ADe soranG BUDAk 2 TAnyE BApaK dIE KaT BOOTH oxford.. YanG menaRIK perhAtiaN Gua.
budaK : AyAh NaPE BUKu kAt sini maHaL2... naPE AyAh BELi??
aYaH : ILmu lEBIH baIK drp haRTA sbb ILmu tidaK bolEH hAbis waLaUPUN TIDAk DitaMBAh, SEDAngKan HArta LaMbaT LaUN AkAn haBIS.. =)










Aku sYang SekOlah aKu....  

Posted by K I R I M A R U~

aktiviti kokurikumlum yang diwajibkan join setiap minggu


jadi juruletih skuad bawah 12 sk sas (2)

mmg letih... tapi best mantop..

laung agung? ape tuh... hahahaha

pengakap muda sk sas(2) padahal cikgu geng KRS...
xpe cikgu serba buleh.....
buleh blah hhahaha


jhoven yang blur tapi cerdik....

"jhoven come... home home.... hahahaha"

"dont want dont want... good good... not bad not bad..."

2 je dia tau haha mmg klaka la budak nih

This is Revolusi... bukan HaNya Ilusi..  

Posted by K I R I M A R U~


chord guitar bunkface-revolusi

malam Sebelom Tamat Praktikum...  

Posted by K I R I M A R U~


malam ni gua rasa sungguh tenang berbanding malam2 sebelumnya.. rilex btol... malam ni aku nGAN Nazmi prepare hadiah untuk anak2 didik kami selama sbulan ni....
alhamdulilah sebulan kami praktikum kat sane semua nya berjalan lancar.. markah kteorang orait2 je la kot...

RPh utk sok??????? ah biasa2 jela... lagipon sok ade majlis perpisahan GURU PRaktIKUm( kami la) kat SEkolah.. THanx kak JIha krn mengaturkannya... walaupon ianya untuk suprisekan kat kiteorang tapi kami dah berjaya menghidu jejak2 bau2 makanan... hahaha...

2 la mula2 stat mengaja rase cam ALAMAK!!!! lambatnye mase bejalan... tapi dah minggu kedua rase cam cikgu betol la plak.. FUNN!! hehehe....

arap2 pas ni praktikum kali ke 2 gua arap dapat la sek yang best2... maybe pegi jauh sket la kot dari KL ni... xpela asalkan selamat dunia akhirat =) ..

be Positive!!  

Posted by K I R I M A R U~


1. Bekas kekasih saya adalah:
~ 6 orang perempuan yang cukup umur (LALALA::)

2. Saya sedang mendengar:
~ bunyi kipas bilik n bunyi kipas cooler laptop

3. Mungkin saya patut:
~ Wat ASGMNT cIK waNG ciK YaTi n MR PatArai tapi saya patot tdo skang

4. Saya suka:
~dok tepi laut tgk camar melintas laut(pergh jiwang)

5. Sahabat2 baik saya:
Align Center~ mereka yang selalu menegur saya wat silap - luv u all

6. Saya tak paham:
~ org wat orang lain merajuk pastu dia sendiri merajuk(really2 )

7. Saya kehilangan:
~ air dalam badan sebanyak 4 liter sehari (im active..lalala)

8. Ramai orang berkata:
~ saya suka senyum... (ofkos i am... senyum itu sedekah... :lalalala:)

9. Makna nama saya:
~ HAZIQ = cerdik , Pandai HUSAINI = kebaikkanku/kerajinanku => rujuk kitab tau..lalalala:

10. Cinta itu adalah:
~ C- I - N - T - A IS L O V E (143)

11. Di suatu tempat, seseorang sedang:
~ MERENUNG JAUH ENTAH KEMANA

12. Saya akan cuba:
~ JADI SORANG GURU YANG RAJIN DAN ENSEM...(POYO LALALA:)

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud..
~ EVERLASTING

14. Telefon bimbit saya:
~ XAKAN BERBUNYI KALO XDE MSG DAN SKRINNYA ROSAK

15. Bila saya terjaga dari tidur:
~ SAYA NAK MAKAN... X KISAH LA MKN APE PON JANJI MENGUNYAH..

16. Saya paling meluat apabila:
~ ORANG YANG TAK KAYA BUAT-BUAT KAYA.. MELUAT BETOL

17. Pesta/Parti adalah:
~ SOSIAL.. LAGHO.. LALALA:

18. Haiwan paling comel yang pernah saya temui ialah:
~ PENGUIN KAT UNDERWATERWORLD..

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya adalah:
~ SEMUA PERINGKAT UMUR.... SWEET MEMORIES... HONEYMOON ALL THE DAY

20. Hari ini:
~ HARI KEDUA TERAKHIR AKU BERADA KAT SEKOLAH... YAHOOOO

21. Malam ini saya akan:
~ TIDO LAA

22. Esok pula saya akan:
~PEGI SEKOLAH 4 THE LAST DAY HAHAHH::

23. Saya betul2 inginkan:
~ KEJAYAAN DUNIA DAN AKHIRAT... AMIN...

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini:
~ALHAMDULLILAH ENSEMNYE AKU...(LALALA:)

25. Pusat membeli belah atau arked permainan:
~TEMPAT BUANG DUIT.. BAZIR2... ISH2

26. Makan Barat atau Jepun:
~ DUA - DUA SEDAP...

27. Bilik yg terang atau gelap:
~ GELAP... BESH GLE..

28. Makanan segera adalah:
~ YANG ADA DALAM ICEBOX

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang adalah:
~ ORAIT..OK

30. Siapa yang anda nak tag:
~ XNAK SAPE2 PON.

Minggu2 terakhir di sekolahKu  

Posted by K I R I M A R U~

Minggu ni adalah minggu last aku ngan member2 praktikum kat sekolah...
pelbagai perasaan bercampur baur.. maklum la da nak abes mcm ni... nagn bdk2 pon dah rapat ngan cikgu2 otai pon dah kamcing gle mcm abg ngan adik mcm kakak ngan adik... diorang ni la yang banyak membantu aku n membe dalam menghadapi perjuangan yang belom selesai ni...

ha tapikan ade seorang kerani kat sekolah 2 yang aku x penah tego dah sebab sorang budak PBS dari IP Temenggung Ibrahim dia dah kne fire.. kire kerani ni berkuasa lebih hebat dari guru besar..

ayat dia yang x bleh blah ::: hah sape ko? nape datang sini????
ko ingat ko menteri??? kenalkan diri ko.... aku bizi ni x suke korang datang sibuk2 kat sini.....

hatiku berbisik::: hamboih... tuut..tutt... tutttt.. tuutttttt......

xpela semuanya akan berakhir jumaat ni... huh lega...


mmm haaa. weh kat sekolah 2 kan ade seorang ustaz, yang nak dijadikan cerita ramai cikgu2 kat situ cakap muke kami serupa... haku g minum ngan dia, cikgu2 kat situ ckp kiteorang adik beradik..*wink* sampai tersalah panggil pon ada...
aku pon x tau laa. layan jee.... tapi ustaz tu mmg rock!!!! *hidup Tuan Guru* hahaha....
nii bdk2 kelas eden yang harmoni dan berbilang kaum yg membantu gua dalam praktikum ni.. time kasih anak2 ku.. "anak ke" hehehe... diorang mmg best.... nakal 2 biasa lerr... " sedikit ucapan daripada cikgu haziq... cikgu harap kamu semua berjaya dan menjadi orang yang berguna.."

iTs All About My Tea  

Posted by K I R I M A R U~



tea make me feel cool

tea make me rock

tea make me calm

tea make me comfortable

tea make me energetic

tea make me happy

tea make me jiwang

tea make me rilexxxxxx



from the borneo rainforest-black tea-

"If you are cold, tea will warm you.
If you are heated, it will cool you.
If you are depressed, it will cheer you.
If you are excited, it will calm you."
(William E Gladstone)










Siti Kus DeNGan CikGu Ensem~ Daa......~**  

Posted by K I R I M A R U~

Today 10 April 2009...(bersamaan dengan besday sorang 2 yang berada di oversea hepi birthday!!)
My School ade wat teater best sempena dengan karnival teater oleh DIGI-R.I.P..
tajuk cite dia "The Necklace"
cerita dia x sama dengan the necklace yang budak2 ppismp blaja 2
tajuk je sama...adiah boleh tahan jugak la about RM50000
neway tahniah kepada team Kak Ros (PK KoKO Yg Hebat)
team sk2 Sultan Alam Shah Berjaya Ke Final
Clap!! Clap!! Clap!! Clap!!



ni salah seko tikus yang mmg tikus ...
dalam kelas pon jadi tikus...
hadoi ... ayat wajib si tikus..
" cikgu... sy nak blaja ikatan pencuri... tlg la cikgu"

k thats all 4 today..
sape nak tahu sinopsis cite ni?




New Cabinet Arrive.... HoPe~  

Posted by K I R I M A R U~

New Cabinet line-up:

Prime Minister and Finance Minister 1 - Datuk Seri Najib Tun Razak

Deputy PM and Education Minister - Tan Sri Muhyiddin Yassin

Finance Minister 2 - Datuk Ahmad Husni Hanadzlah

Ministers in PM dept - Datuk Seri Mohammed Nazri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon and Rtd Brigadier General Datuk Jamil Khir Baharum

Transport - Datuk Seri Ong Tee Keat

Science and Technology - Datuk Dr Maximus Ongkili

Defence - Datuk Ahmad Zahid Hamidi

Home - Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein

Rural and Regional Development - Datuk Seri Shafie Apdal

Housing and Local Government - Datuk Kong Cho Ha

Health - Datuk Seri Liow Tiong Lai

Tourism - Datuk Dr Ng Yen Yen

Human Resources - Datuk Dr S. Subramaniam

Natural Resources and Environment - Datuk Douglas Uggah Embas

Women, Family and Community Development - Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil

International Trade and Industry - Datuk Mustapa Mohamed

Higher Education - Datuk Seri Khaled Nordin

Information, Unity, Culture and Arts - Datuk Seri Dr Rais Yatim

Agriculture - Datuk Noh Omar

Works - Datuk Shaziman Abu Mansor

Domestic Trade - Datuk Ismail Sabri Yaakob

Sports - Datuk Ahmad Shabery Cheek

Foreign - Datuk Anifah Aman

Federal Territories - Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin

Orang Bijaksana Penuh Makna Pembuka Rahsia " TeTapi Bukan Aku"  

Posted by K I R I M A R U~

Anda tidak boleh mencipta pengalaman. Anda mesti mengharunginya..

Tiada manusia yang berjaya dalam semua yang dilakukannya dan kewujudan kita ini sebenarnya mesti menempuh kegagalan. Yang penting ialah kita tidak menjadi lemah ketika kegagalan itu berlaku dan kekalkan usaha hingga ke akhir hayat.












Aku sYang SekOlah aKu....  

Posted by K I R I M A R U~

mule2 datang kat sekolah ni nampak cam xbest je (padahal takot hehehehe..) pas tu tepikir gak sekolah kecik cikgu mesti x ramaikan ...pas tu mesti xbest.... Tetapi rupe2nye disebabkan sek kecik ni la yang mnyebabkan aku dan kawan smagat nak mngaja bdk2 neh....

cikgu2 otai kat sek ni pon baik2 belako...
kire xkena la main cat2 mural2 apekejadah lagi yang biase cikgu praktikum kne wat
x cam sekolah orang lain tuh..
hahahah jgn marah haaa....

tapi kan next sem dah xdpt dtg lagi...
menurut cik wang dia berkata "sapa dekat dapat jauh" "sapa jauh dapat dekat"

agak hambar sket la penyataan beliau tuh...

namun begitu ku mengharapkan next sem aku dapat sek best cam ni lagi
xkesah la jauh ke dekat....

apa yang PENTING

kerJAsamA

sekolah prktikum aku yang x dapat kulupakan
terima kasih kepada cikgu2 otai kat situ (actually ada lagi sminggu je lagi ni utk habiskan sisa2 prktikum kat situ... =)) )


ni alamat sek ni
Sk(2) Sultan Alam Shah
11/2 JAlan Bukit
Petaling Jaya
Selangor D.A

 

Posted by K I R I M A R U~


inilah kawan - kawan ku selama 4 tahun di IPGM Ilmu khas...
aku harap korang semua berjaya menjadi a pure teacher cam cikgu kita dulu...

pemimpin - pemimpin muda harapan negara

satu Malaysia!!

doakan aku berjaya wehhh..

usah gentar...

 

Posted by K I R I M A R U~


ini masa kat cameroon highland .....
dalam perjalanan untuk bertemu dengan Dato Najib dalam perbincangan dengan beliau tentang masa depan Malaysia.

Satu Malaysia
Satu Gagasan Malaysia
Malaysia boleh!!

ini adalah percubaan semata-mata
wink**

TANIAH SECARA PERIBADI KEPADA PM BARU KITA..  

Posted by K I R I M A R U~

TAHNIAH KEPADA DATO SERI NAJIB YANG TELAH BERJAYA DILANTIK SEBAGAI PERDANA MENTERI YANG KE 6
R -- TUNKU ABDUL RAHMAN
A --TUN ABDUL RAZAK
H --> TUN HUSSEIN ONN
M --> TUN MAHADHIR (AYAHANDA)
A --> TUN ABDULLAH BADAWI
N --> DATO SERI NAJIB

GUESS WHO WILL BE THE NEXT??
CAN DATO aNWAR BE THE PM NEXT2 YEAR??????????


ORIGINAL BY KIRIMARU....@*

PROFILe  

Posted by K I R I M A R U~

mrzitto@yahoo.com

There was an error in this gadget