Related Posts with Thumbnails

Oh patot la Kes Culik mudah Terjadi ** culik budak tanpa sengaja**  

Posted by K I R I M A R U~

mula rasa janggal untuk mengetuk2 kiped lock ....

sebelum tu bagi yang mengikuti cerpen "Abang" cerita tersebut bakal dikompilekan dan akan diterbitkan kelak.. bagi mengtahui kisah " Abang" sila dapatkan dipasaran tidak lama lagi.... tq..=)

ok story bermula...
minggu ni masih penuh dengan jemputan-jemputan open house atau rumah terbuka aidilfitri yang bakal melabuhkan tirainya beberapa hari saja lagi.. namun bahang kehangatannya masih mampu dirasai dengan kehadiran lemak-lemak tepu dianggota badan....

mggu lepas saya telah menerima dua undangan rumah terbuka disekitar pantai dalam dan pantai luar.... setelah dianalisis rumah pertama yang sesuai dilawati pada set induksi adalah di kawasan pantai luar terlebih dahulu...
setelah sampai kami merasakan kami telah berjaya menyesatkan diri dalam hiruk pikuk kota raya dan masih tercari-cari dimakah lokasi rumah berkenaan.

teringat pepatah lama mengatakan bahawa "malu bertanya sesat jalan" menyebabkan saya tidak malu lagi untuk bertanya...

ternampak kelibat sebuah mini market di susur keluar jalan utama.. kereta diberhentikan.. baju dikemaskan...
" kak tumpang tnye kat mana ye blok empat blas"
"oh... senang je tu.. adik jalan terus kat situ la blok tujuh blas"
" blok empat blas kak"
"erm xtau lah dik " "tq kak"

ok saya keluar dari kedai dan perbualan tersebut telah didengari 2 org kanak2 dimana umurnya masih dalam lingkungan sekolah rendah... 11@12thn..

"abg nk ke blok pat blas ye meh saya tunjukkan"
pergelangan tangan saya dicapai
"dik abg bwk keta ni.. xkn nk tggal kat sini?"
masih memegang tangan .. kawannya tersenyum simpul
"owh yeke. xpe dekat je depan tu je"
"kalo camtu adik naik keta ngn abg mahu?" saya menguji
"boleh je bang"
"erk xpelah adik tunjukkn jalan je nnt abg cari sendiri ek"
"blala... kanan kiri belok blablabla"
"ok dik tq" *blah*

*peramahnya budak2 zaman skang ni....
satu solusi perlu dicari dan digunapakai
*ATTN TO : ibu bapa cekgu cekgi masyarakat setempat

faktor : peramah terlampau...

KIRIMARU : TANPA NIAT TERJADI NIAT..... ..

This entry was posted on Tuesday, October 5, 2010 at Tuesday, October 05, 2010 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 CLICK HERE 2 COMMENT

hadoi...
budak2 zaman skrg ni...

terlampau pemurah & baik sngt...
bukan tak suka, tapi cara tu salah...

tapi risau jugak kalau2 budak2 tu yg bakal menganiayai kita...

ha, kang jadi kes lain...

Tuesday, October 05, 2010

kak white rose :

btoll3.....

cara 2 mmg salah pastu takot da jadi kes lain plak...

erm nk kena ada subjek baru ke kat skolah : pendidikan sosial.. hehe

Wednesday, October 06, 2010

Post a Comment

There was an error in this gadget