Related Posts with Thumbnails

EXSTraVaGANZA  

Posted by K I R I M A R U~

PRAKTIKUM...





kini gua tengah menjalani praktikum di sebuah sekolah di Petaling Jaya...



Sek. Keb . (2) Sultan Alam Shah....




dah 2 minggu dah kat sane.. bleh dikatekan best la...

8 sebab mengape best?
1)bak kate cikgu PK 1 hencik Hashimi..= " kita hidup bagai dalam 1 family" (xde duit bleh mintak)
2)minggu kedua baru dapat jadual waktu mengaja
3)dah kenal makcik kantin
4)guru besa yang slalu tanya pasal dah makan ke blom
5)waktu mengaja isnin, selasa dan rabu sahaja..=_
6)perwatakann budak2 yang sangat asli (hampeh x pandai berlakon)
7)terdapat ramai guru pelatih lain yang berpaktikum kat situ (8org sahaje)
8) mesin potostet ada banyak =)

huahua... gua harap sangat la sepanjang 3 bulan berPRAKTIKUM ini pengalaman yang indah2 jer akan berlaku walaupun gua da tau gua bukan kaki yang cemerlang dalam praktikum ni.. markah pon mesti bleh hidup jela x macam sume kawan2 gua yang sangat komited dan bagos2 belaka.. =1

tapi kan selalunya la kan kalo sebut pasal praktikum ni cikgu2 kat sekolah tu mesti kan memerhatikan bdk2 praktikum ni sampai dari ujung rambut dan ujung kaki cikgu - cekgi pelatih ni.. kami mengakui banyak kelemahan dan kekurangan kami. sebab tu la kami di hantar berpraktikum supaya kelemahan2 kami ni dapat dibetulkan oleh guru2 senior dan cikgu2 otai di sesebuah sekolah.

kami bukan diminta untuk menjadi bahan umpatan oleh guru2 senior dan cikgu2 otai ..

kalau kami da berusaha bersungguh2 untuk sekolah 2 kami di lebel sebagai MACAM BAGOS

kalau kami hanya rilexs dan hanya membuat perkara2 kami sendiri kami dilabel MALAS..

MACAM BAGOS ke?

mmg bagos la kot... sebab 2 orang cakap..

kami pasti akan meneriam teguran2 membina dan nasihat2 yang bermanfaat dari guru2 senior dan cikgu2 otai jika ditegur dan bukan mengumpat dibelakang...

gua tahu ramai follower gua ni rakan2 guru ustat ustazah... pandangan please?

gua tidak maksudkan mane2 sek pon tapi sekadar bercerita...

KIRIMARU : SEKADAR CERITA KEDAI KOPI...

karangan ini ditulis oleh penulis dilangkawi dengan suhu mencecah 38 - 40 darjah celcius...






This entry was posted on Monday, February 15, 2010 at Monday, February 15, 2010 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 CLICK HERE 2 COMMENT

kat sekolah akak pun ada 6 orang yang datang praktikum.

setakat 6 tahun berada kat sekolah ni, dah banyak batch yang datang praktikum kat sini. setakat ni, suma ok2 je. baik2 suma.

secara ringkas, tips yang akak boleh bagi ialah:

1. jgn buat hal sendiri sesama kwn praktikal je. rajin2 la bergaul dengan guru senior. especially guru yang kelasnya kita pinjam. disamping berkenal-kenalan, kita jugak boleh dapatkan ilmu2 yang tak formal.

2. rujuk suma benda yang kita buat. especially yang melibatkan orang lain. jgn buat keputusan sendiri. baru2 ni kat sekolah akak ada budak tempurung lutut dia pecah. dia ngadu kat cikgu praktikum pastu cikgu tu kata takde apa2. last2, parents marah pihak sekolah sedangkan pihak sekolah tak tau.

3. join suma aktiviti yang sekolah tu buat. itu pun proses pembelajaran gak.hehehe.

rasanya tu je yang akak terfikir. sebenarnya cikgu praktikal ke, cikgu senior ke sama je. belajar sepanjang hayat.

Tuesday, February 16, 2010

AKAK ASILAMUHAJER..

THANXS 4 THE INFORMATION...
AKAK MMG BEST LA.. HEHE..

bleh wat entri baru ni hehe...

neway mekasih ye kak atas nasihat seorang guru dan seorang kakak =)

Friday, February 19, 2010

welcome kirimaru.
be a good teacher ok?

Sunday, February 21, 2010

I Like this sentences

"kalo sebut pasal praktikum ni cikgu2 kat sekolah tu mesti kan memerhatikan bdk2 praktikum ni sampai dari ujung rambut dan ujung kaki cikgu - cekgi pelatih ni.."

"Kami bukan diminta untuk menjadi bahan umpatan oleh guru2 senior dan cikgu2 otai .."

"Kami pasti akan meneriam teguran2 membina dan nasihat2 yang bermanfaat dari guru2 senior dan cikgu2 otai jika ditegur dan bukan mengumpat dibelakang..."

It's true okay...
even bkn jd ms praktikum...tp spttnya ckp dr awl spy boleh mnjd pgjrn awl...bkn ckp last2 minit...

Sunday, August 08, 2010

Post a Comment

There was an error in this gadget